Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport Criminaliteit en rechtshandhaving 2000

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Rapport 'Criminaliteit en rechtshandhaving 2000'

Dit is een gezamenlijke mededeling van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Ministerie van Justitie over het uitbrengen van de publicatie 'Criminaliteit en rechtshandhaving 2000'. Gezien het brede karakter van het rapport is het mogelijk dat over sommige onderwerpen reeds eerder is gepubliceerd dan wel gegevens naar buiten zijn gebracht.

Jaarlijks worden meer dan een kwart van de burgers en twee van de vijf bedrijven slachtoffer van criminaliteit. Dit blijkt uit de verschillende slachtofferenquêtes in ons land, een belangrijke bron van kennis over de ontwikkeling van criminaliteit. Beheersing van het criminaliteitsprobleem en vergroting van de veiligheid onder burgers is dan ook al reeds lange tijd speerpunt van beleid. Criminaliteit veroorzaakt veel schade en persoonlijk leed. Over de precieze aard, omvang en ontwikkeling bestaat evenwel vaak onduidelijkheid.

Naslagwerk criminaliteitgegevens
Het rapport 'Criminaliteit en rechtshandhaving 2000' brengt de beschikbare gegevens over criminaliteit en strafrechtelijke reactie zo goed mogelijk bij elkaar en geeft een breed overzicht van de gehele strafrechtsketen. Het is de tweede editie in een publicatiereeks van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van Ministerie van Justitie. De eerste editie verscheen in het najaar 1999. De publicatie beschrijft de periode 1960-1999 met extra aandacht voor de jaren 1995-1999. Gedetailleerd cijfermateriaal is opgenomen in een aparte tabellenbijlage. Tevens wordt in een bijlage afzonderlijk aandacht besteed aan alle in de publicatie gebruikte bronnen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie