Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 28-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 28 juni 2001

Dagelijkse berichten

Sint Annen, Stedum, Ten Boer: snelheidscontroles Op de Eemshavenweg ter hoogte van Sint Annen en Stedum en op de Provinciale Weg N360 in Ten Boer heeft de politie woensdag snelheidscontroles gehouden. Op de Eemshavenweg werden in totaal 1019 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Op beide plaatsen vinden wegwerkzaamheden plaats en is de maximum toegestane snelheid tijdelijk teruggebracht naar 70 km per uur. 248 Bestuurders liepen een boete op voor te hard rijden. De hoogste snelheid werd bij Sint Annen gemeten; 134 km per uur. In Ten Boer passeerden 639 voertuigen de radarpost van de politie. Van 93 voertuigen was de snelheide te hoog. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km per uur terwijl 50 is toegestaan.

Hoogezand: man vernielt ruiten
Aan de Groen Prinstererlaan in Hoogezand heeft de politie donderdagavond een 30-jarige man aangehouden. De man kreeg, na eerder op de dag ook al ruzie met ze te hebben gehad, onenigheid met zijn buren. Hij dreigde ramen van hun woning in te zullen slaan. Bij de komst van de politie stond de verdachte buiten maar liep direct zijn woning binnen. Terwijl politiemensen met zijn vrouw stonden te praten om te horen wat er aan de hand was sloeg de man aan de achterkant van de woning van de buren een tweetal ruiten in. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij een bekennende verklaring afgelegd. Na verhoor is de man heengezonden.

Hoogezand: man vernielt bushokje
De politie heeft donderdagmiddag aan de Ruimtevaartlaan in Hoogezand een 22-jarige man uit Foxhol aangehouden, nadat hij aan de Abraham Kuypersingel ruiten van een bushokje had vernield. De man kreeg aanvankelijk ruzie met zijn moeder bij haar woning aan de Ruimtevaartlaan. Moeder belde de politie maar bij de komst van de agenten was de zoon vertrokken. Kort daarna kwam de melding van een getuige die vertelde te hebben gezien dat een man, wiens omschrijving voldeed aan het signalement van de zoon, een bushokje vernielde aan de A. Kuypersingel. Enige tijd later arriveerde een ambulance bij de woning van de bedreigde moeder aan de Ruimtevaartlaan omdat zij onwel zou zijn geworden. Dit was niet aan de orde en de ambulance vertrok weer. Enkele ogenblikken later belde moeder opnieuw de politie omdat haar zoon weer bij haar woning aankwam. De man werd daar nu wel aangetroffen en door de politie meegenomen. Hij bekende het bushokje te hebben vernield en tevens vals alarm te hebben geslagen bij de ambulancedienst. De man verklaarde dit te hebben gedaan om zijn boosheid na een ruzie met zijn moeder af te reageren en haar te pesten. Na verhoor is hij heengezonden.

Noordbroek: bromfietser onder invloed
Een 28-jarige bromfietser uit Noordbroek is woensdagnacht door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man reed zonder licht en werd door de politie bekeurd en gemaand verder te gaan lopen omdat de verlichting niet wilde branden. De man weigerde dit en reed toch op de bromfiets weg. Hij werd daarop aangehouden voor het opzettelijk niet voldoen aan een politiebevel. De man werd naar het bureau gebracht waar bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse wees 1.3 promille alcohol uit. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel van de politie.

Tolbert: amazone gewond
Tijdens het paardrijden op het terrein van een manege aan de Hoofdstraat in Tolbert raakte donderdagavond een 17-jarige vrouw uit de gemeente Leek gewond. Paard en berijdster kwamen door onbekende oorzaak gezamenlijk ten val. Het paard belandde daarbij ruggelings op een been van de amazone. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek ze slechts enkele kneuzingen te hebben opgelopen. Ze hoefde niet naar een ziekenhuis.

N33 en A7: extra politietoezicht aan- en afvoer TT-verkeer Regiopolitie Groningen houdt vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag
1 juli extra toezicht op de N33 tussen Zuidbroek en de grens met de provincie Drenthe en de auto snelweg A7 in verband met de aan en afvoer van verkeer van en naar de Asser TT. Ook wordt toezicht gehouden op toeschouwers die de verkeersstromen langs beide wegen willen bekijken. Er wordt streng toegezien op de gedragsregels in het verkeer en op diverse plaats worden snelheidcontroles gehouden. Overtreders worden zonder pardon bekeurd. Omdat dit voorgaande jaren gevaarlijke situaties heeft opgeleverd wordt niet toegestaan dat toeschouwers in de bermen langs de rijbanen van de wegen plaatsnemen om de verkeersstromen te aanschouwen. In verband daarmee wordt de kruising van de N33 en de Dalweg 12 bij Wildervank in samenwerking met de gemeente Veendam afgebakend. Toeschouwers worden verwezen naar de parallelweg omdat kijken vanaf die plek wel veilig is. Overtreders kunnen rekenen op een geldboete van 180 gulden voor het zich zonder noodzaak ophouden langs of op een autoweg of autosnelweg. Een zelfde boete staat tevens op het parkeren in de berm langs een autoweg of op de vluchtstrook van een autosnelweg.

Groningen: inbraak bij fotozaak
Bij een inbraak bij een fotozaak aan de Wismarweg woensdagnacht zijn een tiental videocamaras ter waarde van enkele duizenden guldens weggenomen. Om binnen te komen werd een rolluik geforceerd en binnen werd een vitrine opengebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: man betaalt consumpties niet
De politie heeft woensdagmiddag tegen een 30-jarige man zonder vaste woonplaats proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij. De man had in een café aan de Oostersingel een aantal consumpties genuttigd maar kon deze niet betalen. Hij bleek overigens in het bezit van een deken die was weggenomen uit het AZG. De deken is weer retour gegaan naar het ziekenhuis.

Groningen: 13 dagen zitten voor winkeldief
Een 31-jarige man ut Winschoten werd woensdagmiddag betrapt in een kledingzaak aan de Vismarkt bij het wegnemen van een trainingspak. Hij werd overgedragen aan de politie die op het bureau, na raadpleging van de politiesystemen, er achter kwam dat de man nog 13 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: snelheidscontrole op Stuurboordwal
Met de zogeheten lasergun werd woensdag op de Stuurboodwal de snelheid van passerende voertuigen gemeten. 31 voertuigen reden sneller dan de toegestane 50 km per uur en de hoogst genmeten snelheid was 83 km per uur.

Groningen: mannen vallen van steigers
Op twee plaatsen in de stad vonden woensdag bedrijfsongevallen plaats doordat twee werknemers van een steiger afvielen. Een 43-jarige man uit Meeden viel bij een supermarkt aan de Rijksweg van de eerste verdieping naar beneden toen hij een rolsteiger wilde verplaatsen. De man is met schouderklachten naar het ziekenhuis gebracht. Een werknemer van een aannemersbedrijf viel vier meter naar beneden toen hij bij een in aanbouw zijnd gebouw aan de Zernikelaan aan het werk was. Hij is met rugletsel naar het hospitaal gebracht. De Arbeidsinspectie in beide gevallen gewaarschuwd voor een nader onderzoek.

Groningen: clubhuis brandt uit
Het clubhuis van een voetbalvereniging aan de Concourslaan is woensdagnacht geheel uitgebrand. De politie kreeg woensdagochtend een melding dat er in het clubgebouw was ingebroken en dat er een schuifwand in de brand was gestoken. Onderzoek door de technische recherche wees uit dat er vuur ter plaatse was gebracht. Nog geen 24 uur later ging het hele gebouw door brand verloren. Een voorbijganger zag woensdagnacht rook bij het clubhuis en waarschuwde de brandweer. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de nieuwe brand.

Groningen: fietsendief ingerekend
Woensdagochtend werd gezien dat een 34-jarige Stadjer een fiets wegnam uit de Folkingedwarsstraat en vervolgens wegreed. De man kon door de politie op de Ebbingebrug worden ingerekend. Hij fietste bij zijn aanhouding een kentekenplaat van de politiewagen af. Voor nader verhoor en onderzoek zit hij vast op het bureau.

Groningen: valpartij door lekkende olie
Twee fietsters uit Groningen en Winsum gleden woensdagmiddag op een spekgladde Vismarkt onderuit en kwamen op het wegdek terecht. Van een vuilnisauto bleek ter plaatse een leiding geknapt te zijn waardoor er een grote hoeveelheid hydroliekolie op de straat terechtkwam. De vrouw uit Winsum werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie