Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 28-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 28 juni 2001

Dagelijkse berichten

Sint Annen, Stedum, Ten Boer: snelheidscontroles Op de Eemshavenweg ter hoogte van Sint Annen en Stedum en op de Provinciale Weg N360 in Ten Boer heeft de politie woensdag snelheidscontroles gehouden. Op de Eemshavenweg werden in totaal 1019 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Op beide plaatsen vinden wegwerkzaamheden plaats en is de maximum toegestane snelheid tijdelijk teruggebracht naar 70 km per uur. 248 Bestuurders liepen een boete op voor te hard rijden. De hoogste snelheid werd bij Sint Annen gemeten; 134 km per uur. In Ten Boer passeerden 639 voertuigen de radarpost van de politie. Van 93 voertuigen was de snelheide te hoog. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km per uur terwijl 50 is toegestaan.

Hoogezand: man vernielt ruiten
Aan de Groen Prinstererlaan in Hoogezand heeft de politie donderdagavond een 30-jarige man aangehouden. De man kreeg, na eerder op de dag ook al ruzie met ze te hebben gehad, onenigheid met zijn buren. Hij dreigde ramen van hun woning in te zullen slaan. Bij de komst van de politie stond de verdachte buiten maar liep direct zijn woning binnen. Terwijl politiemensen met zijn vrouw stonden te praten om te horen wat er aan de hand was sloeg de man aan de achterkant van de woning van de buren een tweetal ruiten in. Hij is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij een bekennende verklaring afgelegd. Na verhoor is de man heengezonden.

Hoogezand: man vernielt bushokje
De politie heeft donderdagmiddag aan de Ruimtevaartlaan in Hoogezand een 22-jarige man uit Foxhol aangehouden, nadat hij aan de Abraham Kuypersingel ruiten van een bushokje had vernield. De man kreeg aanvankelijk ruzie met zijn moeder bij haar woning aan de Ruimtevaartlaan. Moeder belde de politie maar bij de komst van de agenten was de zoon vertrokken. Kort daarna kwam de melding van een getuige die vertelde te hebben gezien dat een man, wiens omschrijving voldeed aan het signalement van de zoon, een bushokje vernielde aan de A. Kuypersingel. Enige tijd later arriveerde een ambulance bij de woning van de bedreigde moeder aan de Ruimtevaartlaan omdat zij onwel zou zijn geworden. Dit was niet aan de orde en de ambulance vertrok weer. Enkele ogenblikken later belde moeder opnieuw de politie omdat haar zoon weer bij haar woning aankwam. De man werd daar nu wel aangetroffen en door de politie meegenomen. Hij bekende het bushokje te hebben vernield en tevens vals alarm te hebben geslagen bij de ambulancedienst. De man verklaarde dit te hebben gedaan om zijn boosheid na een ruzie met zijn moeder af te reageren en haar te pesten. Na verhoor is hij heengezonden.

Noordbroek: bromfietser onder invloed
Een 28-jarige bromfietser uit Noordbroek is woensdagnacht door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man reed zonder licht en werd door de politie bekeurd en gemaand verder te gaan lopen omdat de verlichting niet wilde branden. De man weigerde dit en reed toch op de bromfiets weg. Hij werd daarop aangehouden voor het opzettelijk niet voldoen aan een politiebevel. De man werd naar het bureau gebracht waar bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse wees 1.3 promille alcohol uit. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel van de politie.

Tolbert: amazone gewond
Tijdens het paardrijden op het terrein van een manege aan de Hoofdstraat in Tolbert raakte donderdagavond een 17-jarige vrouw uit de gemeente Leek gewond. Paard en berijdster kwamen door onbekende oorzaak gezamenlijk ten val. Het paard belandde daarbij ruggelings op een been van de amazone. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek ze slechts enkele kneuzingen te hebben opgelopen. Ze hoefde niet naar een ziekenhuis.

N33 en A7: extra politietoezicht aan- en afvoer TT-verkeer Regiopolitie Groningen houdt vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag
1 juli extra toezicht op de N33 tussen Zuidbroek en de grens met de provincie Drenthe en de auto snelweg A7 in verband met de aan en afvoer van verkeer van en naar de Asser TT. Ook wordt toezicht gehouden op toeschouwers die de verkeersstromen langs beide wegen willen bekijken. Er wordt streng toegezien op de gedragsregels in het verkeer en op diverse plaats worden snelheidcontroles gehouden. Overtreders worden zonder pardon bekeurd. Omdat dit voorgaande jaren gevaarlijke situaties heeft opgeleverd wordt niet toegestaan dat toeschouwers in de bermen langs de rijbanen van de wegen plaatsnemen om de verkeersstromen te aanschouwen. In verband daarmee wordt de kruising van de N33 en de Dalweg 12 bij Wildervank in samenwerking met de gemeente Veendam afgebakend. Toeschouwers worden verwezen naar de parallelweg omdat kijken vanaf die plek wel veilig is. Overtreders kunnen rekenen op een geldboete van 180 gulden voor het zich zonder noodzaak ophouden langs of op een autoweg of autosnelweg. Een zelfde boete staat tevens op het parkeren in de berm langs een autoweg of op de vluchtstrook van een autosnelweg.

Groningen: inbraak bij fotozaak
Bij een inbraak bij een fotozaak aan de Wismarweg woensdagnacht zijn een tiental videocamaras ter waarde van enkele duizenden guldens weggenomen. Om binnen te komen werd een rolluik geforceerd en binnen werd een vitrine opengebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: man betaalt consumpties niet
De politie heeft woensdagmiddag tegen een 30-jarige man zonder vaste woonplaats proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij. De man had in een café aan de Oostersingel een aantal consumpties genuttigd maar kon deze niet betalen. Hij bleek overigens in het bezit van een deken die was weggenomen uit het AZG. De deken is weer retour gegaan naar het ziekenhuis.

Groningen: 13 dagen zitten voor winkeldief
Een 31-jarige man ut Winschoten werd woensdagmiddag betrapt in een kledingzaak aan de Vismarkt bij het wegnemen van een trainingspak. Hij werd overgedragen aan de politie die op het bureau, na raadpleging van de politiesystemen, er achter kwam dat de man nog 13 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: snelheidscontrole op Stuurboordwal
Met de zogeheten lasergun werd woensdag op de Stuurboodwal de snelheid van passerende voertuigen gemeten. 31 voertuigen reden sneller dan de toegestane 50 km per uur en de hoogst genmeten snelheid was 83 km per uur.

Groningen: mannen vallen van steigers
Op twee plaatsen in de stad vonden woensdag bedrijfsongevallen plaats doordat twee werknemers van een steiger afvielen. Een 43-jarige man uit Meeden viel bij een supermarkt aan de Rijksweg van de eerste verdieping naar beneden toen hij een rolsteiger wilde verplaatsen. De man is met schouderklachten naar het ziekenhuis gebracht. Een werknemer van een aannemersbedrijf viel vier meter naar beneden toen hij bij een in aanbouw zijnd gebouw aan de Zernikelaan aan het werk was. Hij is met rugletsel naar het hospitaal gebracht. De Arbeidsinspectie in beide gevallen gewaarschuwd voor een nader onderzoek.

Groningen: clubhuis brandt uit
Het clubhuis van een voetbalvereniging aan de Concourslaan is woensdagnacht geheel uitgebrand. De politie kreeg woensdagochtend een melding dat er in het clubgebouw was ingebroken en dat er een schuifwand in de brand was gestoken. Onderzoek door de technische recherche wees uit dat er vuur ter plaatse was gebracht. Nog geen 24 uur later ging het hele gebouw door brand verloren. Een voorbijganger zag woensdagnacht rook bij het clubhuis en waarschuwde de brandweer. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de nieuwe brand.

Groningen: fietsendief ingerekend
Woensdagochtend werd gezien dat een 34-jarige Stadjer een fiets wegnam uit de Folkingedwarsstraat en vervolgens wegreed. De man kon door de politie op de Ebbingebrug worden ingerekend. Hij fietste bij zijn aanhouding een kentekenplaat van de politiewagen af. Voor nader verhoor en onderzoek zit hij vast op het bureau.

Groningen: valpartij door lekkende olie
Twee fietsters uit Groningen en Winsum gleden woensdagmiddag op een spekgladde Vismarkt onderuit en kwamen op het wegdek terecht. Van een vuilnisauto bleek ter plaatse een leiding geknapt te zijn waardoor er een grote hoeveelheid hydroliekolie op de straat terechtkwam. De vrouw uit Winsum werd met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...