Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PvdA wil uurvergoeding sociale advocatuur verder optrekken

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Orde van Advocaten
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 28 juni 2001

PVDA WIL UURVERGOEDING SOCIALE ADVOCATUUR VERDER OPTREKKEN

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aantal sociale advocaten afneemt als gevolg van het uittreden van ervaren advocaten en het beperkt toetreden van jonge advocaten tot de sociale advocatuur. De te lage uurvergoeding en de slepende discussie in de Kamer zijn hier mede de oorzaak van.

Volgende week debatteert de Tweede Kamer wederom over de uurvergoeding van de sociale advocatuur en het ziet er naar uit dat de discussie haar einde nadert.

De PvdA heeft in 1999 reeds een motie ingediend om tot verhoging van de uurvergoeding te komen. Dat is toen deels gehonoreerd. Een verdere verhoging is op dat moment door het Kabinet afhankelijk gemaakt van kwaliteitsverbeteringen van de sociale advocatuur. Inmiddels heeft de Nederlandse Orde van Advocaten maatregelen genomen om tot de noodzakelijke verbeteringen te komen. De PvdA is van mening dat daarom nu het moment is gekomen om de uurvergoeding op het gewenste peil te brengen.

De staatssecretaris stelt voor de uurvergoeding per 1 januari 2002 te verhogen tot fl. 180,--. Aangezien de uurvergoeding hiermee nog altijd drie jaar achterloopt op vergelijkbare vergoedingen van bijvoorbeeld de vakbondsadvocaten, is de PvdA van mening dat de uurvergoeding tot fl. 210,-- moet worden opgetrokken.

Woordvoerder: Arie Kuijper 06-50 68 40 87

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie