Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten raadsvergadering B&W Goes

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van juni
Elke maand vindt u op deze pagina een toelichting op de besluitvorming in de vergadering van de gemeenteraad die doorgaans plaatsvindt op de derde donderdag van de maand.
Donderdag 21 juni besloot de raad onder meer tot:

Vaststelling van de jaarrekening 2000
Met de jaarrekening legt het college van burgemeester en wethouders verantwoording af van het gevoerde financiële beheer tijdens het afgelopen jaar. De gemeenteraad stemde in met de jaarrekening. De fractie van SGP/Christen Unie wilde twee miljoen in een apart potje stoppen voor de infrastructuur. De gemeenteraad ging daarmee niet akkoord. Het college heeft dergelijke potjes zoveel mogelijk opgeheven om de zaak overzichtelijk te houden. Tenslotte beslist toch de gemeenteraad hoe het geld gebruikt wordt.

Vaststelling van het beeldkwaliteitplan Ouverture Omdat de eerste bouwaanvragen voor de nieuwe Goese wijk Ouverture over niet al te lange tijd worden ingediend heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitplan vastgesteld. Bouwplannen moeten voldoen aan redelijke eisen van welstand. In een beeldkwaliteitplan worden deze eisen omschreven. Dat schept duidelijkheid naar degenen die een bouwaanvraag indienen.

Initiatief voorstel over de Sloelijn
De fractie van de PvdA diende tijdens de raadsvergadering een voorstel in over de Sloelijn. Na uitvoerige discussie kwam de raad tot de conclusie dat er alles aan moet worden gedaan om de overlast van de Sloelijn tot een minimum te besperken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de aanleg van een tunnel of een alternatief goederenspoor. De gemeenten Goes, Kapelle en Reimerswaal gaan zich hiervoor samen inzetten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie