Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nominaties beste leerbedrijf van het jaar

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichtenAfzender: (dweustink@svgb.nl)

Contactpersoon: Dominique Weustink

Nominaties BESTE LEERBEDRIJF VAN HET JAAR

Datum: 28-06-2001

PERSBERICHT

Contactpersoon P.R.: Annette Bekker, (abekker@svgb.nl) Contactpersoon Leerbedrijfcommissie: Dominique Weustink, (dweustink@svgb.nl)

SVGB, Nieuwegein,
T 030 - 603 67 56,
F 030 - 505 11 20

Genomineerden bekend voor de titel
'Beste Leerbedrijf van het Jaar 2001'!

De SVGB, het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs van de branche <*>, organiseert elk jaar de Verkiezing van het Beste SVGB-Leerbedrijf. Een bedrijf dat op bijzondere wijze vorm geeft aan het opleiden van de leerling in de praktijk, de zogenoemde 'beroepspraktijkvorming', wordt daarmee even extra in het voetlicht geplaatst.

Voor het jaar 2001 heeft de SVGB een viertal leerbedrijven voor de titel "Beste Leerbedrijf van het Jaar" geselecteerd. Dit is gebeurd op basis van de vele voordrachten door leerlingen, die door de leerbedrijfcommissie stuk voor stuk uitvoerig zijn bestudeerd. Ook dit jaar was de kwaliteit van de voorgedragen leerbedrijven hoog. Het was voor de jury een zware taak om deze eerste selectie te maken. Een nominatie kan voor het leerbedrijf dan ook als een bijzonder groot compliment opgevat worden.

De gelukkige genomineerden voor het jaar 2001 zijn de volgende bedrijven:


-Arens te Nijmegen (Goud, zilver en uurwerken),
-Van Gestel Optiek te Hilversum (Optiek),

-Goedegebuure Tandtechniek te Ede (Tandtechniek),
-Makker Hoortoestellen te Utrecht (Audiciens).
Deze bedrijven zullen voor nadere beoordeling bezocht worden door de leerbedrijfcommissie. Op basis van rapportage van deze bezoeken zal de uiteindelijke winnaar van dit jaar gekozen worden. De naam van het winnende bedrijf zal in de tweede helft van het jaar bekend gemaakt worden. Dit bedrijf zal meedingen in de landelijke wedstrijd, die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wordt georganiseerd.

Een hoge kwaliteit van de leerplaatsen binnen het Nederlandse beroepsonderwijs is van groot belang voor de opleidingen binnen de betrokken branches. Voor de SVGB zijn dit branches met kleinschalig onderwijs, die gezamenlijk uiteindelijk meer dan 8000 bedrijven en bijna 35.000 werknemers vertegenwoordigen, en die een totale omzet genereren van circa 6,3 miljard per jaar.

Ook de winnaar van de jaarlijkse leerlingprijs (f. 250,00), die door loting wordt toegekend aan één van de enthousiaste leerlingen, is inmiddels bekend: de prijs gaat dit jaar naar een leerling van de tandtechniekopleiding in Nieuwegein. //

<*>
SVGB is intermediair tussen branche en onderwijs voor branches Adaptatietechniek, Audiciens, Goud- en Zilversmeden, Graveurs, Juweliers, Keramiek, Optiek, Orthopedisch Instrumentmakers en Bandagisten, Orthopedische Schoentechniek, Pianotechniek, Schoen- en Lederwarenindustrie, Schoenherstellers, Tandtechniek en Uurwerktechniek.

SVGB

Postbus 480

3430 AL

Nieuwegein

Telefoon: 030 - 603 67 56reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie