Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 is tegen veilingplan etherfrequenties kabinet

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66

Zoek in www.D66.nl _____________ zoek Brussel Vandaag
Partijblad Democraat
Idee

28 juni 2001

D66 TEGEN VEILINGPLAN ETHERFREQUENTIES KABINET

Bert Bakker

D66 is teleurgesteld in de plannen van het kabinet over de verdeling van de etherfrequenties voor de commerciële radio. Woordvoerder Bert Bakker vindt het plan een 'mislukt compromis waarin alle slechte varianten zijn verenigd'. Bakker is voorstander van het plan van de commissie-Bouw waarin recht wordt gedaan aan de positie van bestaande zenders, zonodig met enkele aanpassingen. Het kabinet acht het plan van de commissie-Bouw echter (juridisch) niet uitvoerbaar, maar de argumenten daarvoor overtuigen niet.

Een herverdeling en herschikking van de FM-band is noodzakelijk om ruimte te maken voor nieuwe frequenties. De FM-band kan op een meer efficiënte en effectieve wijze worden gebruikt dan nu het geval is. De vraag is vervolgens hoe deze frequenties te verdelen. Het kabinet kiest voor een (deels) gekleurde veiling door aan vier van de kavels inhoudelijke voorwaarden te koppelen. D66 is tegen gekleurd veilen, ook als dat geldt voor een deel van de te verdelen pakketten. In het plan van de commissie-Bouw dat door D66 wordt gesteund, krijgen zeven bestaande zenders voorrang en worden de resterende drie kavels onder nieuwkomers geveild.

Dinsdag 4 juli aanstaande vergadert de Kamer over het kabinetsvoorstel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie