Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 is tegen voortdurende schaalvergroting in onderwijs

Datum nieuwsfeit: 28-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66De menselijke maat in het voortgezet onderwijs is zo langzamerhand ver te zoeken. Scholen tellen gemiddeld bijna drie keer zoveel leerlingen als in 1990. In 20 jaar tijd is het aantal scholen voor voortgezet onderwijs met ongeveer 2/3 afgenomen. Hoewel deze daling vergezeld is gegaan van de oprichting van meer nevenvestigingen, worden ook de afzonderlijke vestigingen steeds groter. Inmiddels bezoekt 69% van de ongeveer 823.000 leerlingen een brede scholengemeenschap: deze scholen hebben gemiddeld meer dan 2000 leerlingen verspreid over 2,8 vestigingen. Zodoende is het kleinschalig categoraal onderwijs vrijwel gemarginaliseerd, ondanks de stijgende belangstelling voor ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie