Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Balansvrouwengroep genomineerd voor bemoei je d'r mee prijs

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Dordrecht - De Balansvrouwengroep, een multicultureel project van het Regionaal Centrum Buitenlanders Dordrecht (RCB-D) is genomineerd voor de 'Bemoei je d'r mee - prijs' 2001 door het landelijk comité van het Humanistisch Verbond.

Het Humanistisch verbond reikt elke twee jaar een prijs uit aan vrijwilligers die zich actief inzetten voor een leefbare- en menswaardige samenleving. In 2001 staat deze prijs open voor projecten, die bijdragen aan een volwaardig deelnemen van 'nieuwkomers', ouderen, jongeren en gehandicapten in de Nederlandse samenleving.

Het Balansproject is met 9 anderen geselecteerd uit 76 inzendingen. De jury, onder voorzitterschap van de heer Roger van Boxtel, minister van Grote Steden Beleid en Integratie, heeft uit de 10 genomineerden, drie prijswinnaars gekozen. De drie prijswinnaars worden op 16 juni bekend gemaakt in vergadercentrum Hoog Brabant in Utrecht. De prijzen, die te winnen zijn, bedragen 10.000, 5000 en 3000 gulden.

De Balansvrijwilligers hebben hun project ingestuurd en onlangs nog eens bekrachtigd tijdens een bijeenkomst over integratie bij het Humanistisch Verbond. Het doel van Balans is vrouwen uit verschillende culturen, verschillende achtergronden en verschillende leeftijden met elkaar in contact te laten komen door middel van weekenden, soosavonden, workshops en dergelijke. Het doel hiervan is om bestaande maatschappelijke structuren als Balansvrouw doorbreken en bruggen van begrip, liefde en respect naar en voor elkaar bouwen.

Balans is in 1994 gestart door een initiatief van Gülin Erer, voormalig consulente bij het RCB-D. In 1999 waardeerde de gemeente Dordrecht het project met nog eens 3 jaar subsidie. Inmiddels hebben ruim 400 vrouwen in Dordrecht (en omgeving) met Balans kennisgemaakt. Organisaties als Centrum Internationale Samenwerking (COS), Stichting Vluchtelingenwerk (BRES) en vrouwencentrum Menzil werken graag samen met Balans, meestal in het kader van een of andere activiteit of door aansporing van nieuwkomers om deel te nemen aan de Balansweekenden, waarbij nieuwe vrouwen steeds opnieuw kennismaken met het multiculturele gedachtegoed van Balans. Balans is met veel inzet op weg naar verzelfstandiging als stichting of vereniging en daarom is het heel welkom, dat de inspanningen van de vrijwilligers landelijk gewaardeerd worden.

Balans heeft op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli het eerste workshopweekend van dit jaar in Olaertsduyn in Rockanje. Inschrijven kan op donderdag 31 mei van 17.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 1 juni van 12.00 tot 14.00 op het RCB-D aan de Wijnstraat 160.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie