Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebrochures Cultuurnota en Actieplan Cultuurbereik

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Week 26Persbericht, 29 juni 2001

Informatiebrochures Cultuurnota en Actieplan Cultuurbereik In de publieksbrochure `Cultuur in Noord-Holland' wordt het cultuurbeleid voor 2001-2004 van de provincie Noord-Holland uiteengezet. Er wordt ruim aandacht besteed aan de drie provinciale kerntaken cultuurbehoud, cultuurparticipatie en cultuureducatie. Verder worden ondermeer de 3 speerpunten rond het begrip integratie uitgediept: cultuur en ruimtelijke inrichting, cultuur en stedelijke vernieuwing en cultuur en economie. Tot slot komt ook de intensieve samenwerking met andere overheden aan de orde. In de brochure `Actieplan Cultuurbereik Noord-Holland' worden gemeenten, provinciale steunfuncties cultuur en locale instellingen attent gemaakt op het Actieplan Cultuurbereik. Dit wervend instrument maakt het mogelijk vernieuwende uitingen voor nieuwe cultuurliefhebbers te ondersteunen. Het Actieplan Cultuurbereik is een initiatief van het ministerie van OC&W om in samenwerking met provincies en gemeenten meer mensen n nieuwe groepen met kunst en cultuur te laten kennismaken. Zowel het rijk als de provincies stellen hiervoor extra financiële middelen ter beschikking.
Het Actieplan Cultuurbereik Noord-Holland loopt van 2001 tot en met 2004 en sluit op tal van vlakken nauw aan bij de doelstellingen uit de provinciale cultuurnota.

Beide brochures zijn aan te vragen bij:
Provincie Noord-Holland
Afdeling ZWC
t.a.v. Vera Kerkvliet
Postbus 3007 2001 DA
Haarlem
e-mail: kerkvlietv@noord-holland.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie