Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Os ontvangt gemeentelijke onderscheiding van Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan directeur woningbouwvereniging

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan directeur woningbouwvereniging

Op vrijdag 29 juni heeft wethouder Stadig de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer R. van Os, directeur van de Woningbouwvereniging De Dageraad.

De heer Van Os startte als directeur van de Woningbouwvereniging Amsterdam Zuid en is als zodanig tot en met 1996 gedreven en succesvol actief geweest in Amsterdam. Hij heeft van de Woningbouwvereniging Amsterdam Zuid een bloeiend bedrijf gemaakt met een duidelijk sociaal-maatschappelijk beleid op het terrein van de volkshuisvesting.

Ook was de heer Van Os betrokken bij de oprichting van de Woningbouwvereniging Nieuw-Amsterdam voor het beheer van woningen in het stadsdeel Zuidoost. Vanaf 1983 is hij actief in het dagelijks bestuur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties.

Sinds de fusie van Amsterdam Zuid met De Dageraad in 1997 is de heer Van Os directeur van De Dageraad. Dit was één van de eerste woningbouwverenigingen met een strategisch voorraadbeleid en als zodanig een voorbeeld in Nederland, waar Amsterdam zeer wel bij gevaren is. Inmiddels is De Dageraad gefuseerd met partners in Hilversum, Amersfoort en Almere. Ook deze stap heeft De Dageraad onder de bezielende leiding van Ruud van Os gedaan.

De Frans Banninck Cocq Penning wordt verleend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van tenminste tien jaar. Het betreft personen die betaalde arbeid verrichten en uit hoofde van hun functie in allerlei comités en stichtingen zitting hebben.

Cynthia Hendriks

.

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 2-07-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie