Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheid Max van der Stoel

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 26 juni 2001

Afscheid Max van der Stoel

Op 1 juli neemt Max van der Stoel afscheid als Hoge Commissaris Nationale Minderheden van de OVSE. Sinds 1 januari 1993 heeft Van der Stoel in de hoedanigheid van Hoge Commissaris veel werk verricht ten einde bestaande conflicten rond nationale minderheden in vele Europese en Centraal-Aziatische landen op te lossen en nieuwe conflicten te voorkomen.

Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, staat de Partij van de Arbeid op vrijdag 29 juni stil bij het vele werk dat Max van der Stoel in verschillende functies heeft verricht. Het afscheid vindt plaats in het gebouw van de Eerste Kamer, Binnenhof 22 te Den Haag en begint om 12.00 uur.

Na een buffet-lunch voor genodigden leidt PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert om 13.15 uur het programma in, gevolgd door een lezing van Max van der Stoel. Om 14.00 uur reageert de minister van Buitenlandse Zaken, Jozias van Aartsen, op Van der Stoel en is er gelegenheid voor de aanwezigen in de zaal tot het stellen van vragen. Het programma wordt om 15.50 uur afgesloten door PvdA-voorzitter Ruud Koole. Tussen 16.00 en 17.00 uur vindt de receptie, die wordt aangeboden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, plaats in de Noenzaal.

Het wordt op prijs gesteld als u laat weten of u bij deze bijeenkomst (vanaf 13.15 uur) aanwezig wilt zijn. U kunt zich vooraf aanmelden bij Fridy van Hapert: 070 - 318 2694 of (fvanhapert@tk.parlement.nl). De voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels.

Voor meer informatie: Angela de Jong 070 - 318 2696

Informatie over inleiding minister Van Aartsen: Helen Gorter 06 - 53 42 08 35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie