Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marktkooplieden Amstelveen in staking

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Marktkooplieden Amstelveen gaan in staking.

Op vrijdag 29 juni zal er in het centrum van Amstelveen geen markt gehouden worden omdat de marktkooplieden in staking gaan.
Zij willen hiermee aangeven dat zij het met het beleid van B&W niet eens zijn wat betreft het gesol met hun marktplein.

Vanwege een beachvolleybal toernooi moeten de kooplieden van hun vaste stek af aan het stadsplein en later in dit jaar zal dit nogmaals gebeuren vanwege een ander evenement.

Als het aan het college van B&W ligt zal er in de toekomst meerdere malen voor gekozen worden dat de markt moet verdwijnen naar een andere locatie of zal verplaatsen naar een andere dag.

De kooplieden die bezwaar hadden aangetekend tegen het besluit van B&W en door de beroeps- en bezwarencommissie in het gelijk zijn gesteld hadden nog de hoop dat het college het advies van de bedoelde commissie zou overnemen, maar deze hoop was ijdel.

Voorts ligt er een voorstel aan de raad, waarin het college de bevoegdheid vraagt om naar eigen idee de markt te doen plaatsvinden waar zij dit nodig acht.

De kooplieden zijn van mening dat hierdoor niet alleen hun boterham op de tocht komt te staan, maar dat het voor de inwoners van Amstelveen niet meer na te gaan is, wanneer de markt gehouden wordt en waar deze gehouden wordt. Daarom hebben de 90 kooplieden besloten a.s. vrijdag helemaal niet op de markt te verschijnen, een unieke gebeurtenis omdat dit volgens de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, de belangenvereniging van de kooplieden nog nooit is voorgekomen dat zo'n grote groep zelfstandige ondernemers haar verkoopactiviteiten staakt.

Voor nadere informatie aangaande deze kwestie kunt u terecht bij de coördinator namens de CVAH, Dhr. P.E. Zappeij te bereiken onder telefoonnummer: 010-2201237 of 0655-112858 of email: (pe.zappey@quicknet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie