Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schiphol krijgt centrale security

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Centrale security op Amsterdam Airport Schiphol

Vannacht wordt op Amsterdam Airport Schiphol centrale security ingevoerd. Centrale security betekent dat de securitycontrole op passagiers en hun handbagage direct na de paspoort- en ticketcontrole zal gaan plaatsvinden in plaats van aan een gate of aan het begin van een pier.

Amsterdam Airport Schiphol heeft het besluit tot het invoeren van centrale security genomen in goed overleg en in samenwerking met het ministerie van Justitie, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, District Koninklijke Marechaussee Schiphol, beveiligingsorganisatie Seceurop Nederland B.V, KLM en de andere luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigd in de Schiphol Airline Operators Committee (SAOC). Op veel grote Europese luchthavens werkt men al met centrale security in plaats van met controles aan de gate.

Overgang van decentrale naar centrale security

In de nacht van 29 juni op 30 juni worden gefaseerd de decentrale security controlepunten opgeheven en de centrale security doorgangen in gebruik genomen. De centrale security doorgangen zijn net als de huidige decentrale securitycontrolepunten voorzien van poortjes waar de passagiers doorheen moeten lopen en x-ray apparatuur voor de handbagage.

Kwaliteitsverbetering

De invoering van centrale security betekent een kwaliteitsverbetering voor de passagiers. Door de centrale security zullen er voor hen minder wachtmomenten zijn. De securitycontrole vindt namelijk plaats direct na de paspoort- of ticketcontrole. Zodra de passagiers het securitycontrolepunt zijn gepasseerd, komen zij in een zogenaamde 'clean area' en kunnen zij zonder verdere
veiligheidscontroles instappen in het vliegtuig. Ook voor de vertrekpunctualiteit van het vliegverkeer is dit gunstig.

Extra doorgangen voor passagiers en personeel

Ook alle Schipholwerkers en hun tassen zullen worden gecontroleerd voordat zij de 'clean area' betreden. Hiervoor zijn nieuwe personeelsdoorgangen ingericht. Om de duur van het wachten voor passagiers bij de gecombineerde paspoort- of ticketbalies en securitycontrolepunten te beperken zijn er de afgelopen maanden in de terminal extra balies en controlepunten gebouwd. In Vertrek 1 (Schengen) zijn er twee ticketcontrolepunten en vier securitycontrolepunten gekomen. In Vertrek 2 zes paspoortbalies en vier securitycontrolepunten en in Vertrek 3 zes paspoortbalies en vier securitycontrolepunten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie