Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Whizpr aangesloten bij nieuw wereldwijd PR-netwerk

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Whizpr aangesloten bij nieuw wereldwijd PR-netwerk: RainierNet

Wageningen/Princeton (MA), 29 juni 2001

- Deze week is in Londen, door acht internationale PR-bureaus een nieuw strategisch samenwerkingsverband opgericht onder de naam RainierNet. Het netwerk bestaat uit volledig onafhankelijke PR-bureaus die gericht zijn op de ICT- en technologiemarkt. De bureaus zijn op dit moment actief in 15 landen in Noord-Amerika, Europa en Zuidoost Azië.

Het initiatief tot het netwerk kwam van het Amerikaans-Engelse PR-bureau Rainier, dat steeds vaker werd geconfronteerd met aanvragen voor PR-activiteiten in meerdere landen tegelijk. Bij de keuze van de verschillende partners in de diverse landen is zorgvuldig gekeken naar de eigenschappen van de bureaus, de grootte, de filosofie en aanpak.

Alle deelnemers in het netwerk behouden hun volledige vrijheid en ook internationaal zal geen enkele sprake zijn van gedwongen winkelnering. De toegevoegde waarde voor de klant moet komen uit een consistente omgang met de klant en door het gezamenlijk gebruik van een geavanceerd extranet. Hierdoor worden internationale projecten inzichtelijker voor de klant en kunnen deze eenvoudiger aangestuurd kunnen worden.

De Rainiernet
partners zijn actief in:

Australië (Primary
Communications)
Verenigde Staten (Rainier en Oxford Group)
Engeland
(Rainier)
Frankrijk, Italië en Spanje (Hopscotch)
Duitsland
(PR-Com)
Denemarken, Noorwegen en Zweden (PowerofthePen)
Finland
(Axioma)
Benelux (Whizpr)
Israël (Doran Communications)
Singapore en
Maleisië (Standfirst Communications)

David Davis, Chairman van Rainier: "De bureaus binnen Rainiernet zijn in de afgelopen maanden geselecteerd op hun onderlinge overeenkomsten in kennis en kunde, hun cultuur en filosofie en vooral hun reputatie op het gebied van ICT-PR. Waar we het allemaal direct over eens waren was onze gezamenlijke afkeer van netwerken, gebaseerd op diverse eerdere ervaringen. De overhead en bureaucratie is vaak te groot en de internationale kwaliteit in de verschillende landen is meestal niet gegarandeerd." Door een 'best-of-breed'-benadering met aanzienlijke eigen vrijheden voor elk bureau maar wel met heldere onderlinge communicatie, verwacht RainierNet haar klanten wel degelijk toegevoegde waarde te kunnen bieden.

Voor Whizpr, dat nu acht maanden bestaat, vormt de acceptatie door RainierNet een bevestiging dat de aanpak van het bureau binnen de ICT-markt goed aanslaat en ook internationaal waardering ondervindt.

Over Whizpr
Whizpr is een PR adviesbureau,
gespecialiseerd in communicatie op het gebied van ICT, Internet en New Economy. Whizpr richt zich met name op klanten in de ICT-, Telecom- en Internetbranche. Zo behartigt het momenteel de PR-belangen voor klanten als Augeo Software, BuyOnline, DecideWise, Emexus, Ericsson, Exodus, Magnus, Materna, Pervasic, Reed Exhibition Companies, Remedy Corporation, Sun Microsystems, Tower Technology, Tplc Nederland, Tridion en YourNews.

Voor meer informatie:

Whizpr
Ward van Beek
0317-410483

(ward@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie