Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onjuist persbericht EO over Amsterdam en het homohuwelijk

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Onjuist persbericht EO over Amsterdam en het homohuwelijk

Donderdag 28 juni, heeft de EO-radio een persbericht uitgestuurd naar aanleiding van een gesprek tussen een redacteur van het programma "De Ochtenden" en een woordvoerder van de gemeente Amsterdam.

In dit gesprek werd de medewerking van Amsterdam gevraagd aan een uitzending over het homohuwelijk en de situatie in Leeuwarden.

Amsterdam wilde niet meewerken aan deze uitzending omdat Leeuwarden die discussie, zoals elke gemeente zelf moet voeren. In Amsterdam is het geen issue. Vervolgens heeft de EO naar aanleiding van dit gesprek gemeend een persbericht uit te moeten geven waarin een aantal foute conclusies worden getrokken. Zo zou het in Amsterdam wel degelijk mogelijk zijn als ambtenaar niet mee te werken aan een homohuwelijk.

Wat zijn de feiten. Wethouder Dales heeft in het verleden stelling genomen over het homohuwelijk: ambtenaren die niet willen meewerken aan het homohuwelijk moeten worden ontslagen. De gemeenteraad heeft hier nooit een debat over gevoerd, simpelweg omdat het probleem zich in Amsterdam niet voordoet. Er is dus ook geen sprake van een wijziging in standpunt nu wethouder Dales ziek is.

Mirjam Otten, gemeente Amsterdam

© gemeente Amsterdam - 29-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie