Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verhagen CDA: Uitlevering Miloseviç is belangrijk signaal

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Verhagen: uitlevering Miloseviç aan Joegoslavië-tribunaal belangrijk signaal

Tweede Kamerlid Maxime Verhagen vindt de uitlevering van Miloseviç door de Joegoslavische regering in Belgrado aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag "buitengewoon positief".

Van de uitlevering gaat volgens Verhagen een belangrijk signaal uit. Het maakt namelijk duidelijk dat niet alleen de kleine vissen (de handlangers van een misdadig regime), maar ook de grote vissen, (oud-)staats- en regerings-leiders, zich op een gegeven moment voor hun (mis)daden zullen moeten verantwoorden, "want niemand staat boven de wet."

"De Joegoslavische regering heeft met de uitlevering van Miloseviç te kennen gegeven een streep onder het recente verleden te willen zetten en nieuwe weg te zijn ingeslagen. Niet alleen in woorden, maar ook in daden.' In dat verband noemt Verhagen de uitlatingen van president Kostuniça "betreurenswaardig. De verdeeldheid en interne politieke strijd kan de voortgang van het democratische proces in Joegoslavië bemoeilijken."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie