Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijk Gymnasium Hilversum definitief aan de Vaartweg

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Gemeentelijk Gymnasium definitief aan de Vaartweg
Het Gemeentelijk Gymnasium komt definitief in het schoolgebouw aan de Vaartweg 54. Dit hebben burgemeester en wethouders vandaag besloten.De kosten van de hele operatie (f 6.600.000,-) komen ten laste van de al vastgestelde huisvesting programma´s.

Het besluit is gebaseerd op een haalbaarheids- studie, waartoe wethouder H. Borstlap en voormalig wethouder B. Smit in april opdracht gaven. Dit is afgerond door wethouder P. v.d. Brink. Aanleiding voor het onderzoek waren de permanente huisvestingsproblemen. Zo bevat het gebouw aan de Schutttersweg geen technieklokaal, terwijl de basisvorming dat wel vereist. Ook ontbreekt een mediatheek en zijn er onvoldoende faciliteiten voor een meer zelfstandige werkwijze, passend bij de `studiehuis'-gedachte.

In september vorig jaar werd het Gemeentelijk Gymnasium tijdelijk aan de Vaartweg gehuis-vest. Dit als gevolg van de voorgenomen verbouwing van het gebouw aan de Schutters-weg. Omdat de plannen daarvoor op verzet stuitten, kon met de uitvoering daarvan nog niet worden begonnen. Nu tot definitieve huisvesting aan de Vaartweg is besloten, wordt het betreffende pand de komende jaren bouwkundig ingrijpend aangepast. Die aanpassingen moeten onder meer ruimte scheppen voor lokalen voor biologie, natuurkunde en scheikunde. Verder is voorzien in een mediatheek, een gymnastiek-gelegenheid en gemeenschappelijke voorzieningen voor leerkrachten en leerlingen, waaronder een aula.

Het leegkomende gebouw aan de Schutters-weg zal worden gebruikt door het A. Roland Holst College. De noodlokalen van het A. Roland Holst College verkeren in een deplorabele toestand en werden recentelijk door de Onderwijsinspectie afgekeurd.

Voor de omgeving Jonkerweg/Schuttersweg zal verplaatsing van het gymnasium leiden tot een aanzienlijk lagere verkeersbelasting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie