Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA fractieflits over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Fractieflits over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Het aantal arbeidsongeschikten in Nederland groeit snel naar de één miljoen toe. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, niet alleen vanwege het hoge aantal. Een deel van de mensen die nu een WAO-uitkering ontvangen en (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zijn, hadden met meer begeleiding en inspanningen aan het werk kunnen blijven. Voor deze mensen zelf is de WAO dan een fuik waar ze ongewild in terechtkomen. Het is bovendien erg moeilijk om vanuit de WAO weer aan de slag te gaan. Voor de samenleving betekent het dat de talenten van velen niet gebruikt worden op de arbeidsmarkt.

Vanuit dit uitgangspunt heeft de CDA-fractie vanaf 1999 concrete voorstellen gedaan in "Perspectief op herstel" om de inspanningen en begeleiding in het eerste ziektejaar te verbeteren en om van de WAO weer een echte verzekering tegen arbeidsongeschiktheid te maken.

Dit is ook de inzet geweest in het debat over het wetsvoorstel Verbetering poortwachter (WAO) dat onlangs in de Tweede Kamer behandeld werd. Veel aandacht heeft gekregen het voorstel over aanpassing van de ontslagbescherming van zieke werknemers die zonder reden niet meewerken aan reïntegratie. Dit voorstel is echter het sluitstuk van drie voorstellen die de CDA-fractie samen met VVD en D66 heeft gedaan om het wetsvoorstel te verbeteren. Deze voorstellen vloeien mede voort uit de voorstellen die het CDA in 1999 heeft gedaan.

Voor meer informatie over de voorstellen klikt u in de rechtermarge op het diskette-icoon. U kunt dan de CDA-fractieflits over Ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid lezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie