Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste steen nieuwe fabriek Bayer in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bayer AG Benelux

Eerste steen nieuwe fabriek in RotterdamBayer breidt polyurethaan-activiteiten uit

Nieuwe productiebedrijf in samenwerking met Lyondell garandeert bevoorrading polyurethaan-grondstoffen

Rotterdam/Leverkusen - Bayer en Lyondell Chemical Company, Houston, Texas, USA, hebben op 27 juni 2001 op de Maasvlakte (Rotterdam) de eerste steen gelegd voor een nieuwe fabriek voor de productie van propyleenoxide en styreen. Dit is het gevolg van de oprichting van een joint venture eind 2000. De twee partijen nemen elk 50 procent van de totale investeringskosten van ruim 500 miljoen euro voor hun rekening. Ze zullen ook elk de helft van de jaarproductie van 285.000 ton propyleenoxide en 640.000 ton styreen afnemen. De nieuwe fabriek wordt volgens de planning in 2003 in gebruik genomen.

Het nieuwe productiebedrijf zal erop toezien dat ook in de toekomst de vraag naar goedkopepropyleenoxide, de belangrijkste grondstof van polyether, wordt gegarandeerd. Behalve voor polyether worden polyol isocyanaten zoals MDI en TDI gebruikt als grondstoffen voor polyurethanen.

De wereldwijde vraag naar grondstoffen stijgt gestaag, elk jaar met zo'n vier à vijf procent. Polyurethaan is een buitengewoon veelzijdig materiaal dat als zacht schuim maar ook in massieve vorm wordt toegepast in de automobiel sector, in huishoudelijke apparaten, binnen de elektrotechniek en voor elektronica. Het materiaal wordt bovendien veel gebruikt voor thermische isolatie en voor toepassingen op het gebied van sport en recreatie.

De Bayer-divisie Polyurethanen beschikt op dit moment over meer dan 20 productielocaties in Europa, Noord- en Latijns-Amerika en Azië. In 2000 behaalde zij een omzet van 3.131 miljard euro.

Juni 2001 (2001-0600)

Eerste steen nieuwe fabriek in RotterdamBayer breidt polyurethaan-activiteiten uit
Cobranding-samenwerking tussen MMore International BV en Bayer AG Met Makrolon klaar voor de toekomst
Succesvol boekjaar 2000 voor het Bayer-concern: Duidelijke verhoging van het rendement in activiteitsgebied Gezondheid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie