Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: inbraak amusementshal in Joure

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-06-2001 Politieberichten van 28/6 (13.00 uur) tot 29/6 (07.00 uur)

Joure: inbraak amusementshal
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in de amusementshal aan de Pastorielaan. Via het dak is men het pand binnengekomen. In totaal werden 16 gokkasten opengebroken en het geld daaruit weggenomen. Ook de sigarettenvoorraad uit de automaat en het geld werd meegenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Schieringenweg. De rechter voorruit werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal rugzak
Donderdag tussen 15.20 en 16.10 uur werd van een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een rugzak gestolen. Dit gebeurde in de trein van Harlingen naar Leeuwarden. Op het station in Leeuwarden kwam de man tot de ontdekking dat zijn rugzak was gestolen. In de rugzak zaten medicijnen, die bij inname gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen. Het gaat hier een 20 tabletten Risperdal (tegen psychose) en 120 stuks Oxacepan. De man heeft aangifte gedaan.

Noordwolde: aanrijding licht gewonde
Donderdag omstreeks 15.45 uur vond op de Hoofdstraat West een eenzijdig ongeval plaats. Een 78-jarige inwoonster van Noordwolde raakte al fietsend de stoeprand en kwam met haar fiets ten val. Zij liep een hoofdwond op en een pijnlijke voet. Zij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Elahuizen: diefstal fuiken
Afgelopen week werden drie fuiken gestolen die stonden in de Fluessen onder Elahuizen. De fuiken waren van een 56-jarige visser uit Koudum. Twee van de fuiken waren gemerkt. De visser heeft aangifte gedaan.

Harlingen: vernieling auto
Van woensdag op donderdag werden de twee voorste remleidingen van een personenauto, die geparkeerd stond in de N. Beetsstraat doorgesneden c.q doorgeknipt. Toen de eigenaresse, een 28-jarige inwoonster van Harlingen, in haar auto stapte, zag zij dat een waarschuwingslampje op het dasboard ging branden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de leidingen waren doorgeknipt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: illegale coffeeshop
Bij een controle van een horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat is donderdag om 21.00 uur de gehele handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen. Het pand werd gecontroleerd, omdat het als coffeeshop zou fungeren terwijl er aan de eigenaar geen gedoogbeschikking was afgegeven. In totaal werden 30 zakjes weed en 15 joints als handelsvoorraad in beslag genomen. Tegen de eigenaar, die niet in de zaak aanwezig was, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerenveen: woninginbraak
Afgelopen donderdag werd tussen 14.00 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de President Kennedylaan. Nadat een deur was geforceerd werd de gehele woning doorzocht. Vermist worden een aantal sieraden en een geldbedrag. De 20-jarige bewoonster deed aangifte.

Sneek: drie aanhoudingen diefstal fietsen
Drie inwoners van Sneek van 17, 22 en 18 jaar zijn donderdag om 23.30 uur op de Prins Hendrikkade aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De drie werden aangehouden na een melding van getuigen dat er fietsen zouden worden gestolen bij het station. Bij hun aanhouding waren de verdachten in het bezit van twee gestolen fietsen en een kniptang.

Drachten: onder invloed
Een 21-jarige inwoner van Drachten is vrijdag om 00.30 uur op De Drift aangehouden, omdat hij onder invloed op een brommer reed. Op het bureau blies hij 475 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.
Een 39-jarige inwoner van Drachten is vrijdag om 01.30 uur op de Langwyk aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 560 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 6 uren kreeg.
Op de Eikensingel werd om 01.30 uur een onder invloed verkerende 17-jarige bromfietser uit Drachten aangehouden. Op het bureau blies hij 435 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren.

Oosterwolde: inbreker overlopen
De 47-jarige bewoner van een woning aan de Kuipenstreek heeft donderdag om ca. 00.50 uur een inbreker bij zijn woning overlopen. Toen de man thuiskwam zag hij een hem onbekende jongeman uit de woning komen en wegrennen. Een deur van de woning was opengebroken en in de woonkamer was een videorecorder klaargezet om mee te nemen. Het signalement van de dader luidt: leeftijd 18 tot 25 jaar, lengte ca.
1,m80 meter, normaal postuur, blond/geblondeerd haar, droeg vermoedelijk sportschoenen en een grijs sportjack met om beide mouwen een rode band.

Heerenveen: aanhouding vernielingen
Een 21-jarige inwoner van Scherpenzeel en een 20-jarige inwoner van Wolvega zijn vrijdag om 03.20 uur aangehouden op verdenking van vernieling. De beide mannen werden door surveillerende agenten op heterdaad betrapt toen ze op het Burgemeester Kuperusplein een winkelwagentje vernielden. Ze werden naar het bureau overgebracht, waar tegen hen proces-verbaal werd opgemaakt.

Kootstertille: dodelijk slachtoffer bij brand
Bij een brand in een woning aan de Caspar De Roblesstrjitte is vrijdag omstreeks 01.30 uur een dodelijk slachtoffer gevallen. Het gaat daarbij vermoedelijk om een 16-jarige inwoner van Kootstertille. Om
01.30 uur kreeg de politie een melding van een uitslaande brand in genoemde woning. De bewoners van de woning, vader, moeder en zoon, waren kort daarvoor wakker geworden door de rookontwikkeling en uit het huis gevlucht. Nadat de brandweer omstreeks 02.00 uur de brand in een gedeelte van de woning onder controle had, werd in de bijkeuken van de woning het levenloze lichaam van vermoedelijk de 16-jarige zoon aangetroffen. Sectie zal uitsluitsel moeten geven over de identiteit van het slachtoffer. De woning brandde vrijwel geheel uit en een naastgelegen woning liep brandschade op. De technische recherche zal onderzoek doen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie