Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stanknormering veehouderijen wettelijk vastgelegd

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer


Stanknormering veehouderijen wettelijk vastgelegd (29-6-2001)
De minimale afstanden die gelden tussen veehouderijen en bebouwing, ter voorkoming van stankhinder worden wettelijk vastgelegd in het Wetsvoorstel stankemissie voor veehouderijen in landbouwontwikkelings- en verwevingsgebieden. Bepalend voor de afstand is de soort bebouwing, bijvoorbeeld zeer stank gevoelige objecten als ziekenhuizen, sanatoria en internaten (categorie I) of de omgeving, bijvoorbeeld bebouwing in een overwegend agrarisch gebied (categorie IV).De emissie van stank wordt uitgedrukt in een aantal mestvarkeneenheden, en vervolgens weer gerelateerd aan een afstand. Zo geldt voor 2500 mestvarkeneenheden een afstand van 400 meter voor categorie I ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie