Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Logitech gaat actief het Apple kanaal in

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Logitech gaat actief het Apple kanaal in
Nijmegen, juni 2001- Logitech (NASDAQ: LOGIY) (Zwitserland: LOGN, LOGZ) heeft MacPlus officieel aangesteld als distributeur voor de Apple compatibele producten van Logitech. Door deze stap wil Logitech haar positie op de Apple markt verstevigen en haar marktaandeel in dit segment vergroten. Logitech staat bekend als leverancier van randapparatuur voor pc gebruikers. Dat het bedrijf ook een groot assortiment Apple producten heeft, is voor veel mensen onbekend. Door deze nieuwe samenwerking met MacPlus, zusterbedrijf van de Apple computer leverancier Five4u, gaat Logitech de markt voor Apple randapparatuur actief bewerken. Robert van de Vegte, Sales Manager Nederland van Logitech Benelux zegt hierover het volgende: Wij zijn zeer positief over deze samenwerking. De Apple markt is met haar eigen distributie en gespecialiseerde dealers nog altijd anders georganiseerd dan de pc-markt. Om de communicatie en samenwerking met de Apple-markt te optimaliseren heb je dan ook een gespecialiseerde distributeur nodig. Vandaar dat wij hebben gekozen voor MacPlus. Zij staat bekend om haar grondige kennis van de markt en de uitstekende relatie met haar dealers. Door deze samenwerking verwachten wij dan ook het marktaandeel in de Apple-markt nog dit jaar te kunnen verdubbelen . Vanuit onze dealers merkten wij dat er een steeds grotere vraag naar de producten van Logitech ontstond. Dit komt door de introductie van de iMac. Voorheen was Apple een merk dat voornamelijk bekendheid genoot onder de grafische gebruikers, maar nu zien we dat Apple toegankelijk is geworden voor het grote publiek. Aangezien Logitech de grootste aanbieder is van randapparatuur op het thuisgebruikers front is de vraag naar deze producten ook overgeslagen naar de Apple gebruikers. Wij zijn dan ook zeer vereerd met deze samenwerking en we gaan ervan uit dat het een groot succes wordt , aldus Mike van Breugel, General Manager MacPlus. De producten die via MacPlus worden gedistribueerd, zijn met name de muizen, joysticks en gamepads. Logitech sluit niet uit dat in de toekomst nog meer producten in aanmerking zullen komen voor dit distributiekanaal.

Logitech
Logitech, opgericht in 1981, ontwerpt, fabriceert en distribueert human interface devices en ondersteunende software die mensen in staat stellen om Internet te verkennen en het bovendien mogelijk maken om effectiever te werken, spelen, leren en communiceren in de digitale wereld. Logitech s interface producten omvatten Internet Video camera s, aanwijsinstrumenten zoals (draadloze) muizen, toetsenborden en optische trackballs, multimedia speakers en interactieve gamesproducten als joysticks, gamepads en racesystemen. Het operationele hoofdkantoor van Logitech bevindt zich in Silicon Valley, in Fremont, Californië terwijl regionale hoofdkantoren zijn gevestigd in Romanel, Zwitserland en in Hsinchu, Taiwan, R.O.C. Daarnaast heeft Logitech vestigingen in de belangrijkste steden van Noord-Amerika, Europa en Azië. Logitech is genoteerd aan de beurs in Zwitserland onder LOGN en LOGZ en in Noord-Amerika aan de NASDAQ onder LGOIY. Voor meer informatie kunt u (niet voor eindgebruikers!) contact opnemen met::

 
 
Logitech Benelux:                         Perscontacten: 
Dhr. Harry Klein                            Mills Hughes & Partners, 
Country Manager Benelux                     Lilian van Tongerlo/ Serge van Rooij 
Tel: +31 (0)33 4511777                       Tel: +31 (0)40-2651024 
Fax: +31 (0)33 4511770                      Fax: +31 (0)40-2651020 
Website van Logitech: www.logitech.com           lilian@mills-advertising.com 
    serge@mills-advertising.com 
 
Lezersinformatie:
Nederland: +31 (0)10 2438897
Belgie (Vlaams): +32 (0)2 6268961
Belgie (Waals): +32 (0)2 6268963

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie