Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: onder invloed in Katwijk

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 juni 2001

Controle parkeerverordening Sassenheim (D2) De politie in Sassenheim heeft gisterenmiddag, 28 juni, gecontroleerd op fout parkeren in het centrum van Sassenheim. In totaal zijn er 15 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet of het niet op tijd plaatsen van de parkeerschijf en het parkeren op invalidenparkeerplaatsen op de Teylingerlaan, Oude Haven, Hortusplein, Hoofdstraat, JP Gouverneurlaan, Concordiastraat en op de Keerweerlaan.

Onder invloed Oegstgeest (D2) Tijdens een alcoholcontrole op de Leidsestraatweg, gisterenavond 28 juni rond 23.00 uur, heeft de politie in Oegstgeest drie automobilisten aangehouden die te veel gedronken hadden. Een 43-jarige man uit Oegstgeest blies 345 Ug/l en kreeg een proces-verbaal, een transactie van fl. 410,- en een rijverbod van twee uur. Een 40-jarige man uit Leiderdorp blies 625 Ug/l en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van zeven uur. En een 25-jarige man uit Voorhout blies 250 Ug/l, de limiet ligt op 235 Ug/l dus de man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van een uur en een transactie van fl. 410,- aangeboden.

Onder invloed Katwijk (D2) Tijdens een alcoholcontrole op de Sandtlaan in Katwijk, vannacht 29 juni rond 01.00 uur, is een 35-jarige man uit Rijnsburg aangehouden. De man blies 285 Ug/l. Hij kreeg een transactie van fl. 410,- aangeboden en een rijverbod van een uur.

Aanrijding fietser/bestelbus Leiderdorp (D3) Een 61-jarige man uit Leiderdorp is gisteren, 28 juni rond 21.30 uur, op de Hensiuslaan gewond geraakt tengevolge van een aanrijding met een bestelbus. De man reed op zijn fiets over de Hensiuslaan vanuit de Gallaslaan. Volgens getuigen reed de man niet uiterst rechts, maar reed hij uiterst links op de rechterbaan. Een hem tegemoet komende bestuurder van een bestelbus, een 33-jarige man uit Leiden, passeerde hem rakelings, waardoor de fietser slingerde en viel. De fietser is met een hoofdwond door de ambulance naar het LUMC in Leiden gebracht. De bestuurder van de bestelbus bleek teveel gedronken te hebben, de man blies op het politiebureau hij 840 Ug/l. De man kreeg een dagvaarding mee, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Leiderdorp (D3) Tijdens een alcoholcontrole op de Persant Snoepweg, vannacht 29 juni rond 02.00 uur, werd een 26-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De man blies 410 Ug/l, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Aanhouding Leiden (D4) In een woning aan de Langegracht is donderdagochtend 28 juni een gevecht ontstaan tussen de 28-jarige bewoner en zijn 27-jarige logé. Door het gebruik van verdovende middelen gedroeg de vrouwelijke logé zich agressief. Er ontstond ruzie waarbij de vrouw de mannelijke bewoner eerst schopte en vervolgens met een mes stak. Onder de indruk van de door haar zelf toegebrachte verwondingen heeft de vrouw zelf een ambulance gebeld. Het slachtoffer was aan het hoofd gewond geraakt en moest in het LUMC behandeld worden. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan. De vrouw is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Voor haar is hulpverlening ingeschakeld.

Motorrijder zwaar gewond Waddinxveen (D6) Een 24-jarige Boskoper is donderdagochtend 28 juni omstreeks 07.30 uur zwaar gewond geraakt op de Coenecoopbrug. Hij raakte in de bocht op de brug de macht over het stuur kwijt en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hier viel hij en kwam onder een vrachtwagen terecht. De Boskoper werd met een bekkenfractuur en diverse andere verwondingen onder begeleiding van de politie overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Hij verkeert in kritieke toestand.

Van telefoon beroofd Leiden (D4) Een 19-jarige Leidse is woensdag 27 juni omstreeks 17.30 uur van haar mobiele telefoon beroofd. Zij fietste onder de fietstunnel bij de Haagweg/Churchilllaan richting Stevenshof. Twee mannen op een scooter reden langs haar en rukten met geweld de mobiele telefoon uit haar handen. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Alcoholcontroles Leiden (D4) Op de Plesmanlaan, Ir. Driessenstraat en de Oegstgeesterweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag alcoholcontroles gehouden. In totaal kregen zes mensen een proces-verbaal omdat ze boven de limiet van 220 ug/l zaten. Op de Oegstgeesterweg werd een 41-jarige Oegstgeestenaar aangehouden bij wie een ademalcoholgehalte van 870 ug/l werd vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Auto te water Alphen aan den Rijn (D5) Een 33-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 28 juni omstreeks 14.15 uur te water geraakt na een botsing met een tegemoetkomende personenauto. De Alphense reed over de Zegerbaan komende uit de richting van Alphen aan den Rijn. Ter hoogte van de golfbaan hield de automobiliste niet zoveel mogelijk rechts hield, waardoor een aanrijding ontstond met een 45-jarige automobilist uit haar woonplaats. De vrouw raakte met haar voertuig te water, terwijl de tegenligger met zijn voertuig draaide en in de berm terechtkwam. De automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist en een 52-jarige inzittende raakte licht gewond in het gezicht.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op vrijdag 29 juni in de ochtend een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 00.30 uur werd een 34-jarige automobilist uit Gouda staande gehouden op de Eisenhouwerlaan. De automobilist blies 555 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zes uren.

Verkeersongeval Reeuwijk (D7)
Gisterenmiddag, 28 juni rond 14.15 uur, heeft een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden op de de afrit Reeuwijk van de Rijksweg A12 Noordbaan. Als gevolg van deze aanrijding zijn drie mensen gewond geraakt en is een hond overleden. Een 53-jarige man uit Leusden reed met zijn auto over de afrit Reeuwijk in de richting van de Goudsestraatweg. Op dat moment reed een 27-jarige vrouw uit Bodegraven en haar passagier, een vrouw van onbekende leeftijd eveneens uit Bodegraven en twee honden, over de Goudsestraatweg in de richting Bodegraven. Op de kruising Goudsestraatweg en de afrit Reeuwijk, sloeg de 53-jarige man uit Leusden linksaf. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de vrouw uit Bodegraven, en een aanrijding was het gevolg. De man uit Leusden is ter controle met de ambulance naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden gebracht. De vrouw en haar passagier zijn eveneens ter controle naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht. Beiden zijn door de brandweer uit het voertuig geknipt. Een van de twee honden, die op de achterbank van de auto van de vrouw uit Bodegraven zaten, belandde door de klap van de aanrijding tegen voorruit. Als gevolg van deze klap is de hond ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De Goudsestraatweg naar Reeuwijk is opengebleven, de rijrichting naar Bodegraven is enige tijd afgesloten, netzoals de afslag Reeuwijk

Onder invloed Reeuwijk (D7) Tijdens een alcoholcontrole op de Raadhuisweg en op de Reeuwijkse Poort, op donderdag 28 juni rond 20.00 uur zijn twee automobilisten aangehouden. Een 50-jarige man uit Gouda blies 385 Ug/l en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van drie uur. Een 34-jarige man uit Gouda blies 355 Ug/l, ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Onder invloed Gouderak (D7) Tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsstraat, op donderdag 28 juni rond 20.00 uur, zijn automobilisten aangehouden. Een 60-jarige man uit Waddinxveen blies 350 Ug/l en kreeg een transactie van fl.410,- aangeboden en een rijverbod van twee uur.

Onder invloed Bodegraven (D7) Tijdens een alcoholcontrole op het Stationsplein, donderdag 28 juni rond 21.30 uur, is een 34-jarige man uit Bodegraven aangehouden Hij blies 445 Ug/l en kreeg naast een procesverbaal een rijverbod van vier uur.

Onder invloed Gouda (D7)
Tijdens een alcoholcontrole op de Burgemeester Jamessingel op donderdag 28 juni rond 23.30 uur, is een 36-jarige man uit Gouda aangehouden. De man blies 290 Ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Onder invloed Boskoop (D6) Tijdens een alcoholcontrole op de Zijde op donderdag 28 juni 00.30 uur, zijn twee automobilisten aangehouden. Een 47-jarige man uit Boskoop blies 370 Ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Een 37-jarige man uit Boskoop blies 720 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Verkeersongeval Stolwijk (D8) Een 52-jarige fietster uit Stolwijk is op donderdag 28 juni omstreeks 15.50 uur te water geraakt nadat zij door een nog onbekende automobilist van de weg gereden was. De vrouw fietste over de Bilwijkerweg in de richting van Stolwijk-Dorp. In dezelfde richting kwam een rode personenauto met hoge snelheid aangereden. Toen de vrouw door haar echtgenoot gewaarschuwd werd voor de naderende auto ging zij uiterst rechts rijden. Bij het passeren raakte de auto de fiets van de vrouw, waardoor zij de macht over het stuur verloor en in de sloot terecht kwam. De automobilist reed door zonder zich bekend te maken bij het echtpaar. De vrouw liep enkele schrammen, blauwe plekken, een open knie en een zere kuit op. De vrouw moest zich door de huisarts laten behandelen. De fiets raakte beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunne contact opnemen met de politie in Stolwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Automobilist dodelijk verongelukt Haastrecht (D8) Een 31-jarige automobilist uit Gouda is op vrijdag 29 juni omstreeks 02.35 uur dodelijk verongelukt nadat hij op de Provincialeweg West van de weg raakte en tegen een boom reed. De automobilist reed vermoedelijk met hoge snelheid in de richting van de Stolwijkersluis. In een flauwe bocht verloor de automobilist de macht over het stuur en raakte van de weg, waarna hij tegen een boom reed. De man overleed ter plaatse.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...