Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: onder invloed in Katwijk

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 juni 2001

Controle parkeerverordening Sassenheim (D2) De politie in Sassenheim heeft gisterenmiddag, 28 juni, gecontroleerd op fout parkeren in het centrum van Sassenheim. In totaal zijn er 15 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet of het niet op tijd plaatsen van de parkeerschijf en het parkeren op invalidenparkeerplaatsen op de Teylingerlaan, Oude Haven, Hortusplein, Hoofdstraat, JP Gouverneurlaan, Concordiastraat en op de Keerweerlaan.

Onder invloed Oegstgeest (D2) Tijdens een alcoholcontrole op de Leidsestraatweg, gisterenavond 28 juni rond 23.00 uur, heeft de politie in Oegstgeest drie automobilisten aangehouden die te veel gedronken hadden. Een 43-jarige man uit Oegstgeest blies 345 Ug/l en kreeg een proces-verbaal, een transactie van fl. 410,- en een rijverbod van twee uur. Een 40-jarige man uit Leiderdorp blies 625 Ug/l en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van zeven uur. En een 25-jarige man uit Voorhout blies 250 Ug/l, de limiet ligt op 235 Ug/l dus de man kreeg een proces-verbaal, een rijverbod van een uur en een transactie van fl. 410,- aangeboden.

Onder invloed Katwijk (D2) Tijdens een alcoholcontrole op de Sandtlaan in Katwijk, vannacht 29 juni rond 01.00 uur, is een 35-jarige man uit Rijnsburg aangehouden. De man blies 285 Ug/l. Hij kreeg een transactie van fl. 410,- aangeboden en een rijverbod van een uur.

Aanrijding fietser/bestelbus Leiderdorp (D3) Een 61-jarige man uit Leiderdorp is gisteren, 28 juni rond 21.30 uur, op de Hensiuslaan gewond geraakt tengevolge van een aanrijding met een bestelbus. De man reed op zijn fiets over de Hensiuslaan vanuit de Gallaslaan. Volgens getuigen reed de man niet uiterst rechts, maar reed hij uiterst links op de rechterbaan. Een hem tegemoet komende bestuurder van een bestelbus, een 33-jarige man uit Leiden, passeerde hem rakelings, waardoor de fietser slingerde en viel. De fietser is met een hoofdwond door de ambulance naar het LUMC in Leiden gebracht. De bestuurder van de bestelbus bleek teveel gedronken te hebben, de man blies op het politiebureau hij 840 Ug/l. De man kreeg een dagvaarding mee, een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Leiderdorp (D3) Tijdens een alcoholcontrole op de Persant Snoepweg, vannacht 29 juni rond 02.00 uur, werd een 26-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De man blies 410 Ug/l, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Aanhouding Leiden (D4) In een woning aan de Langegracht is donderdagochtend 28 juni een gevecht ontstaan tussen de 28-jarige bewoner en zijn 27-jarige logé. Door het gebruik van verdovende middelen gedroeg de vrouwelijke logé zich agressief. Er ontstond ruzie waarbij de vrouw de mannelijke bewoner eerst schopte en vervolgens met een mes stak. Onder de indruk van de door haar zelf toegebrachte verwondingen heeft de vrouw zelf een ambulance gebeld. Het slachtoffer was aan het hoofd gewond geraakt en moest in het LUMC behandeld worden. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan. De vrouw is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Voor haar is hulpverlening ingeschakeld.

Motorrijder zwaar gewond Waddinxveen (D6) Een 24-jarige Boskoper is donderdagochtend 28 juni omstreeks 07.30 uur zwaar gewond geraakt op de Coenecoopbrug. Hij raakte in de bocht op de brug de macht over het stuur kwijt en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hier viel hij en kwam onder een vrachtwagen terecht. De Boskoper werd met een bekkenfractuur en diverse andere verwondingen onder begeleiding van de politie overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Hij verkeert in kritieke toestand.

Van telefoon beroofd Leiden (D4) Een 19-jarige Leidse is woensdag 27 juni omstreeks 17.30 uur van haar mobiele telefoon beroofd. Zij fietste onder de fietstunnel bij de Haagweg/Churchilllaan richting Stevenshof. Twee mannen op een scooter reden langs haar en rukten met geweld de mobiele telefoon uit haar handen. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Alcoholcontroles Leiden (D4) Op de Plesmanlaan, Ir. Driessenstraat en de Oegstgeesterweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag alcoholcontroles gehouden. In totaal kregen zes mensen een proces-verbaal omdat ze boven de limiet van 220 ug/l zaten. Op de Oegstgeesterweg werd een 41-jarige Oegstgeestenaar aangehouden bij wie een ademalcoholgehalte van 870 ug/l werd vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Auto te water Alphen aan den Rijn (D5) Een 33-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 28 juni omstreeks 14.15 uur te water geraakt na een botsing met een tegemoetkomende personenauto. De Alphense reed over de Zegerbaan komende uit de richting van Alphen aan den Rijn. Ter hoogte van de golfbaan hield de automobiliste niet zoveel mogelijk rechts hield, waardoor een aanrijding ontstond met een 45-jarige automobilist uit haar woonplaats. De vrouw raakte met haar voertuig te water, terwijl de tegenligger met zijn voertuig draaide en in de berm terechtkwam. De automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist en een 52-jarige inzittende raakte licht gewond in het gezicht.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op vrijdag 29 juni in de ochtend een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 00.30 uur werd een 34-jarige automobilist uit Gouda staande gehouden op de Eisenhouwerlaan. De automobilist blies 555 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zes uren.

Verkeersongeval Reeuwijk (D7)
Gisterenmiddag, 28 juni rond 14.15 uur, heeft een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden op de de afrit Reeuwijk van de Rijksweg A12 Noordbaan. Als gevolg van deze aanrijding zijn drie mensen gewond geraakt en is een hond overleden. Een 53-jarige man uit Leusden reed met zijn auto over de afrit Reeuwijk in de richting van de Goudsestraatweg. Op dat moment reed een 27-jarige vrouw uit Bodegraven en haar passagier, een vrouw van onbekende leeftijd eveneens uit Bodegraven en twee honden, over de Goudsestraatweg in de richting Bodegraven. Op de kruising Goudsestraatweg en de afrit Reeuwijk, sloeg de 53-jarige man uit Leusden linksaf. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de vrouw uit Bodegraven, en een aanrijding was het gevolg. De man uit Leusden is ter controle met de ambulance naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden gebracht. De vrouw en haar passagier zijn eveneens ter controle naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht. Beiden zijn door de brandweer uit het voertuig geknipt. Een van de twee honden, die op de achterbank van de auto van de vrouw uit Bodegraven zaten, belandde door de klap van de aanrijding tegen voorruit. Als gevolg van deze klap is de hond ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De Goudsestraatweg naar Reeuwijk is opengebleven, de rijrichting naar Bodegraven is enige tijd afgesloten, netzoals de afslag Reeuwijk

Onder invloed Reeuwijk (D7) Tijdens een alcoholcontrole op de Raadhuisweg en op de Reeuwijkse Poort, op donderdag 28 juni rond 20.00 uur zijn twee automobilisten aangehouden. Een 50-jarige man uit Gouda blies 385 Ug/l en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van drie uur. Een 34-jarige man uit Gouda blies 355 Ug/l, ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Onder invloed Gouderak (D7) Tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsstraat, op donderdag 28 juni rond 20.00 uur, zijn automobilisten aangehouden. Een 60-jarige man uit Waddinxveen blies 350 Ug/l en kreeg een transactie van fl.410,- aangeboden en een rijverbod van twee uur.

Onder invloed Bodegraven (D7) Tijdens een alcoholcontrole op het Stationsplein, donderdag 28 juni rond 21.30 uur, is een 34-jarige man uit Bodegraven aangehouden Hij blies 445 Ug/l en kreeg naast een procesverbaal een rijverbod van vier uur.

Onder invloed Gouda (D7)
Tijdens een alcoholcontrole op de Burgemeester Jamessingel op donderdag 28 juni rond 23.30 uur, is een 36-jarige man uit Gouda aangehouden. De man blies 290 Ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Onder invloed Boskoop (D6) Tijdens een alcoholcontrole op de Zijde op donderdag 28 juni 00.30 uur, zijn twee automobilisten aangehouden. Een 47-jarige man uit Boskoop blies 370 Ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Een 37-jarige man uit Boskoop blies 720 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Verkeersongeval Stolwijk (D8) Een 52-jarige fietster uit Stolwijk is op donderdag 28 juni omstreeks 15.50 uur te water geraakt nadat zij door een nog onbekende automobilist van de weg gereden was. De vrouw fietste over de Bilwijkerweg in de richting van Stolwijk-Dorp. In dezelfde richting kwam een rode personenauto met hoge snelheid aangereden. Toen de vrouw door haar echtgenoot gewaarschuwd werd voor de naderende auto ging zij uiterst rechts rijden. Bij het passeren raakte de auto de fiets van de vrouw, waardoor zij de macht over het stuur verloor en in de sloot terecht kwam. De automobilist reed door zonder zich bekend te maken bij het echtpaar. De vrouw liep enkele schrammen, blauwe plekken, een open knie en een zere kuit op. De vrouw moest zich door de huisarts laten behandelen. De fiets raakte beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunne contact opnemen met de politie in Stolwijk, telefoonnummer 0900 8844.

Automobilist dodelijk verongelukt Haastrecht (D8) Een 31-jarige automobilist uit Gouda is op vrijdag 29 juni omstreeks 02.35 uur dodelijk verongelukt nadat hij op de Provincialeweg West van de weg raakte en tegen een boom reed. De automobilist reed vermoedelijk met hoge snelheid in de richting van de Stolwijkersluis. In een flauwe bocht verloor de automobilist de macht over het stuur en raakte van de weg, waarna hij tegen een boom reed. De man overleed ter plaatse.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie