Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarschuwing voor blauwalg bij het Gooiersoog in Huizen

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Provincie Noord Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum 29 juni 2001 Bureau Communicatie
Tel (023) 514 44 52
Onderwerp Veilig zwemmen 2001 Fax (023) 514 41 55 (Heden per email verzonden aan lijst 001, 004 t/m 013) Internet
www.noord-holland.nl
Email: bjz.communicatie@noord-holland.nl

Zwemmen in Noord-Holland

Waarschuwing voor blauwalg

Bij het Gooiershoofd in Huizen ontraadt de provincie het zwemmen omdat daar blauwalg is aangetroffen. Als het warme weer langere tijd aanhoudt, is niet uitgesloten dat ook op andere plaatsen blauwalg kan optreden. Deze locaties kunnen door weersomstandigheden van dag tot dag verschillen. Met de beheerders wordt afgesproken ter plaatse waarschuwingsborden te plaatsen.

Blauwalg kan jeuk en huidirritatie veroorzaken. Wie water met blauwalg binnen het lichaam krijgt, loopt risico op maag- en darmstoornissen. Als u last krijgt van aandoeningen veroorzaakt door zwemmen in open water, adviseren wij u contact op te nemen met een (huis)arts. De provincie biedt een actueel overzicht over de zwemkwaliteit van het oppervlaktewater op 63 (druk)bezochte locaties in Noord-Holland. Op 62 is de zwemwaterkwaliteit goed tot uitstekend. De enige uitzondering is het Kinselmeer (oostelijk van Amsterdam-Noord, Burgerdam) waarvoor een zwemverbod geldt. Reden: lozing van ongezuiverd afvalwater omdat riolering daar nog ontbreekt. De provincie Noord-Holland doet alleen uitspraken over zwemlocaties waar regelmatig wordt gecontroleerd. Deze controles worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat, het hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen, het hoogheemraadschap van Rijnland, de dienst Waterbeheer en Riolering (hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht) en bureau Omegam. Actuele informatie over gecontroleerde zwemlocaties in uw omgeving kunt u opvragen bij de provinciale Zwemwatertelefoon 0800-998 6734 (gratis) op werkdagen van 09:00 tot 16:00 uur, daarna hoort u een informatieband. Dezelfde informatie is 24 uur per dag opvraagbaar via internet: www.noord-holland.nl, klikken op het logo 'Veilig zwemmen 2001'.

Inlichtingen voor de pers: Krijn van Rijn, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 45 Inlichtingen voor anderen: Kirsten Boelen, afdeling Milieu en Bodemsanering, tel. (023) 514 37 02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie