Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste versie van de Vraagbaak voor Bagger en Bodem

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

Eerste versie van de Vraagbaak voor Bagger en Bodem is uit!

Tijdens de workshop "de Vraagbaak voor Bagger en Bodem" van 8 mei in Stadskasteel Oudaen in Utrecht, is de eerste versie gepresenteerd van software voor de natte reiniging van grond, zeefzand en baggerspecie. Met de Vraagbaak is het mogelijk een reinigingsvoorspelling te genereren voor een partij verontreinigd materiaal met bijbehorende kosten en hergebruiksmogelijkheden. Het systeem is ontwikkeld door de TU Delft, TNO-MEP, AVR Milieutechniek, i.s.m. SCG en RIZA in het kader van het T-2000 programma van Novem.

De 30 deelnemers, met een zeer diverse achtergrond, zagen een aantal presentaties over de opzet en werking van het systeem. Uit de gestelde vragen bleek duidelijk de betrokkenheid van de deelnemers. Na afloop van deze presentaties kon kennis gemaakt worden met de eerste versie van het systeem. De unanieme reactie van de deelnemers was dat het systeem uitermate gebruiksvriendelijk is.

De Vraagbaak is sinds 8 mei beschikbaar via het internet op de locatie: www.ta.tudelft.nl/gk/local/vanhoek/hoekindex.htm. Op deze locatie is ook het boekje dat bij het systeem hoort in PDF formaat te vinden. In dit boekje is een handleiding en een beschrijving van het systeem opgenomen. Een hardcopy is te verkrijgen door contact op te nemen met de TU Delft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Laurens van Kooy, TU Delft, tel.: 015-2782542, fax: 015-2782836 of e-mail: (L.A.vanKooy@citg.tudelft.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie