Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedrag jonge bromfietsers sinds theorie-examen niet beter

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
SWOV, Leidschendam
29 juni 2001
Verkeersgedrag jonge bromfietsers: theorie-examen brengt geen verbetering In 1996 is het bromfietscertificaat verplicht gesteld. Om het certificaat te bemachtigen, moeten jonge bromfietsers eerst met goed gevolg een theorie-examen afleggen. Maar in hoeverre betekent theoretische kennis ook een goede rijvaardigheid? In een zojuist gepubliceerd onderzoek onder jonge bromfietsers blijkt dat een betere theoriekennis niet vanzelf leidt tot veiliger gedrag. Wel blijkt uit dit onderzoek dat de voertuigbeheersing en het verkeersgedrag aanzienlijk beter worden na een 16-urige praktische rijopleiding. De SWOV is bezig met een vervolgonderzoek naar het blijvende effect van zo'n praktijkopleiding. De ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie