Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.20 uur
Aanrijding letsel, bestuurder onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Op donderdag 28 juni vond omstreeks half vijf in de middag een aanrijding plaats op de kruising Westsingel met de Velduil. Een 57-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg had vermoedelijk te laat in de gaten dat een auto voor hem stopte om een fietser te laten oversteken.

Hierdoor reed hij met de voorzijde tegen de achterzijde van de voor hem gestopte auto op. De Spakenburger werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken en werd in het ziekenhuis aangehouden. Van de verdachte werd een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte in gestolen auto aangehouden

SOEST De politie zag op donderdagavond 28 juni een personenauto rijden over de Steenhoffstraat. In de auto zaten twee mannen en de auto bleek bij navraag niet verzekerd te zijn. De politieagenten besloten de auto met inzittenden te controleren op het Kerkpad. Toen de auto stopte vluchtten beide inzittenden te voet in de richting van de Korte Melmweg. Na een vluchtig onderzoek bleek de auto doorverbonden te zijn en mogelijk van diefstal afkomstig.

De politie zocht vervolgens de omgeving af en kon een van de verdachten aanhouden. Het betrof een 17-jarige Rotterdammer. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. De auto bleek eerder in Rotterdam te zijn gestolen.

Uitslaande brand

SOEST Op vrijdag 29 juni werd door getuigen gemeld dat er een brand in een woonhuis woedde aan de Middelwijkstraat. De brand werd om ongeveer 02.00 uur in de nacht ontdekt. Het betrof een leegstaande woning met rieten dak. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde.

In verband met rondvliegende vonken werden diverse bewoners van woningen in de omgeving gewekt. De Middelwijkstraat moest tot 05.00 uur worden afgesloten. Door de rondvliegende vonken liepen parasols en zonweringen van woningen aan de Lange Brinkweg en het Kerkpad brandschade op. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie