Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Sigarendief aangehouden

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Sigarendief aangehouden

UTRECHT De politie controleerde donderdagmiddag omstreeks kwart voor vijf een voertuig op de Lange Jansstraat. Plotseling zagen zij een man achter een vrouw aanrennen. De man riep `houdt de dief`.

De 38-jarige verdachte -zonder vaste woon op verblijfplaats- liep tijdens het omkijken naar haar achtervolger rechtstreeks in de handen van de agenten en werd aangehouden. Uit de verklaring van de 36-jarige achtervolger uit Hilversum bleek dat de vrouw zojuist in zijn winkel een doos dure sigaren weggenomen had. Toen de man dit zag zette hij de achtervolging in.

Vrouwen stelen schoenen

UTRECHT- Op donderdagavond werden twee vrouwen aangehouden nadat ze een paar schoenen hadden gestolen. Surveillerende agenten zagen de twee vrouwen, beide 29-jaar uit Utrecht, uit een winkel aan de Steenweg rennen. Achter de vrouwen rende een man aan.

De agenten bedachten zich geen moment en renden ook achter de vrouwen aan die kort daarop konden worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen vier paar schoenen hadden meegenomen zonder te betalen. Een winkelbediende zag dit en zette vervolgens de achtervolging in. De vrouwen werden overgebracht naar het bureau. De schoenen bleven achter in de winkel.

Controles

UTRECHT Door de politie werd donderdagmiddag op de Catharijnesingel een autogordel controle uitgevoerd. Tussen kwart voor twee en half vijf werden 323 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 23 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder autogordel.

Op de Marnixlaan heeft de politie donderdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal werden 1455 voertuigen gecontroleerd. Voor 274 bestuurder schreef de politie een bekeuring uit voor te hard rijden. Op de Marnixlaan mag maximaal 50 km/u worden gereden. Een bestuurder reed met 87 km/u langs de radarpost.

Donderdagmorgen werd ook gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Van de 1550 gecontroleerde voertuigen reden er 270 te hard. Op de Amsterdamsestraatweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg bijna 100 km/u.

Op donderdagavond werd een alcoholcontrole gehouden op de Briljantlaan. In totaal werden 51 automobilisten gecontroleerd. Niemand had hier teveel alcohol gedronken.

Jeugd gooit stenen naar de bus

UTRECHT Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat jeugd vanaf een schooldak aan de Kranenburgerweg stenen naar passerende stadsbussen aan het gooien was. Bij een bus was inmiddels een ruit gesneuveld.

Een 54-jarige man uit Utrecht -en werkzaam als vrijwillige agent bij de politie- zag kans de jongens een 13-jarige jongen uit Uitrecht en een 14-jarige jongen uit Houten staande te houden en over te dragen aan de politie.

Beide jongens bekende dat zij met stenen hadden gegooid. Omdat het de eerste keer was dat de jongens in aanraking met de politie kwamen is in overleg met de ouders besloten om de jongens naar bureau Halt te sturen voor een alternatieve straf.

Jeugd beschoten met luchtdrukpistool
UTRECHT- Op donderdagavond werd omstreeks kwart over tien een 34-jarige man aangehouden nadat hij met een luchtdrukpistool op lastige jeugd had geschoten.

Zijn vriendin is al meerdere keren mondeling lastig gevallen door een groepje jeugd wat regelmatig op de Minstraat staat. Donderdagavond vond de jeugd het wederom nodig om vervelende opmerkingen naar zijn vriendin te maken.

Toen de 34-jarige Utrechter dit hoorde liep hij naar buiten om de twee jongens die dit gezegd zouden hebben aan te spreken. De jongens renden vervolgens hard weg om vervolgens met wat vrienden terug te komen. Hierop werd de woning van de man, Minstraat, met stenen bekogeld. De 34-jarige werd hierdoor zo boos dat hij met een luchtdrukpistool naar buiten liep en op de groep jeugd schoot welke vervolgens hard wegrenden.

De politie werd gewaarschuwd en de 34-jarige man werd aangehouden voor verhoor. Niemand raakte gewond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie