Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling over MKZ op kinderboerderij in Leiden

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Tentoonstelling over MKZ

Evenhoevig? Wat is dat eigenlijk?

Naar aanleiding van de recente epidemie van mond- en klauwzeer (MKZ) heeft de afdeling natuur- en milieueducatie van de gemeente een tentoonstelling gemaakt onder de titel 'Van klauw tot mond: wie is er nu werkelijk gezond?'

MILIEU EN BEHEER - De tentoonstelling op de kinderboerderij in de Merenwijk gaat in op de ziekte MKZ en de gevolgen die de preventieve maatregelen hebben gehad. Vragen die aan bod komen zijn: Op welke manieren verspreidt het virus zich? Waarom is de kinderboerderij zo lang gesloten geweest?
'Van klauw tot mond: wie is er nu werkelijk gezond?' is zo ingedeeld dat bezoekers makkelijk informatie kunnen vinden over allerlei onderwerpen die met MKZ te maken hebben. Voor kinderen is de expositie leerzaam door het gebruik van eenvoudige opdrachtjes die hen moeilijke termen als 'evenhoevig' duidelijk maken. Op deze manier wil de gemeente begrip vragen voor de sluiting van de kinderboerderij Merenwijk en diverse andere dierenweitjes in de stad. Meer informatie, natuur- en milieueducatie (071-5214996)

Het leslokaal op de begane grond van de kinderboerderij in de Merenwijk is speciaal ingericht voor de MKZ-tentoonstelling. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie