Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Diverse

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 29-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 29 juni 2001

Dagelijkse berichten

Delfzijl/Appingedam: insluiping in woningen bejaarden Een 84-jarige vrouw uit Appingedam en een 72-jarige man uit Delfzijl zijn donderdagmiddag het slachtoffer geworden van insluipers. De bejaarde vrouw verliet aan het begin van de woning haar woning aan de Ippiusstraat in Appingedam om boodschappen te gaan doen. Ze ging de achterdeur uit en kwam daar twee, haar onbekende, vrouwen tegen. Beide vrouwen liepen het huis binnen en stelden allerlei vragen over de voortuin. Terwijl de vrouwen vanuit de woning naar buiten keken hoorde de bewoonster lawaai in haar schuur. Vermoedelijk is een derde persoon daar naar binnen gegaan terwijl de twee vrouwen de bewoonster afleidden. Die wees beide dames resoluut de deur waarna ze verdwenen. Uit de schuur wordt niets vermist. De derde persoon is niet gezien. Later op de middag kreeg de 72-jarige man uit Delfzijl bezoek van een onbekende vrouw. De man zat met een 90-jarige plaatsgenoot koffie te drinken in zijn woonkamer. De voordeur van de woning stond open. De vrouw kwam plotseling de kamer binnen en ging ongevraagd zitten. Ze knoopte een gesprek aan en bleef enige tijd bij beide mannen. Nadat ze was weggegaan miste de bewoner uit een gangkast een kluis met daarin een geldbedrag van een paar duizend gulden. Vermoedelijk heeft een handlanger van de onbekende vrouw de kluis weggenomen terwijl zij met de bejaarde mannen in gesprek was. De politie stelt een onderzoek in naar de insluipingen.

Stadskanaal: motorrijder gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Stadskanaal is donderdagavond een 32-jarige man uit Stadskanaal gewond geraakt. De man reed op zijn motor in de richting van de Atlantislaan en naderde, vermoedelijk met hoge snelheid, een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 62-jarige man uit Stadskanaal die kort daarvoor vanuit een uitrit de Hoofdstraat was opgereden en ook richting Atlantislaan reed. De motorrijder trachtte een botsing te voorkomen door krachtig te remmen. Daarbij sloeg de motor over de kop, rolde over de berijder heen en sloeg tegen de achterkant van de auto van de 62-jarige automobilist aan. Daarna belandde de motor in het kanaal. De motorrijder is met letsel aan rug, nek en een arm in een ziekenhuis opgenomen. De motor is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

Veendam: dronken automobilist
In de Dr. Koppiusstraat in Veendam heeft de politie donderdagnacht een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd een tweetal keren door de politie weggestuurd bij de woning van zijn vriendin nadat die de politie om bemiddeling in een ruzie met de man had gevraagd. Toen politiemensen voor de derde keer om hulp werden gevraagd en bij de woning van de vriendin kwam reed de man weg in een auto. Hij bleek gedronken te hebben en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd
1.95 promille alcohol gemeten. De man krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed. Hij is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Leek: bromfietsster gewond bij ongeval
Een 16-jarige bromfietsster uit Leek is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeval op De Dam in haar woonplaats. Ze kwam door onbekende oorzaak op de linker weghelft en botste daar tegen een tegemoetkomende auto bestuurd door een 23-jarige man uit Leek. De bromfietsster kwam te vallen en liep nek- en beenletsel op. Ze is naar een ziekenhuis gebracht.

Oldehove: motorrijder gewond
Doordat hij vermoedelijk met te hoge snelheid een verkeersdrempel in de kruising van de Aalsumerweg en de Buitensingel in Oldehove passeerde kwam een 41-jarige motorrijder uit Groningen donderdagmiddag te vallen. De man raakte bewusteloos en liep hoofd- en schouderletsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Zuidhorn: bejaarde vrouw gewond
Bij een verkeersongeval op de Hanckemalaan in Zuidhorn is donderdagmorgen een 82-jarige vrouw uit Zuidhorn gewond geraakt. De vrouw reed op de fiets aan de rechterkant van de we maar week plotseling uit naar links. De bestuurder van een achteropkomende bestelauto minderde vaart om een aanrijding te voorkomen. Toen de bejaarde vrouw direct daarop linksaf sloeg stopte de man maar raakte nog net de fiets van de vrouw. Die kwam te vallen en liep hoofd en borstletsel op. Ze is opgenomen in een ziekenhuis.

Finsterwolde: man valt van dak
Tijdens het vervangen van een dakplaat van een schuur aan Modderland in Finsterwolde kwam een 56-jarige man uit Drachten te vallen. Hij viel door het dak heen en belandde vijf meter lager op een betonnen vloer. Daarbij liep hij alleen arm- en schouderletsel op. De man is naar een ziekenhuis gebracht.

Wagenborgen: man valt van ladder
Een 48-jarige medewerker van een bouwbedrijf uit Wagenborgen raakte donderdagmiddag gewond bij een bedrijfsongeval aan de Fam. Bronsweg in Wagenborgen. De man verrichte op een ladder werkzaamheden aan een nieuwbouwwoning aan de Bremlaan. Hij wilde van de ladder afklimmen maar miste een sport en viel zijdelings van ongeveer twee meter hoogte naar beneden. Voor zover bekend liep de man enkele botbreuken en kneuzingen op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Groningen : dronken rijder ramt verkeerszuil
Een 32-automobilist uit Groningen ramde donderdagavond op de kruising Nieuwe Ebbingestraat met de Noorderstationstraat een verkeerszuil. De auto bleef hangen op de vluchtheuvel en airbags klapten in de auto uit. Nadat de bestuurder door het ambulancepersoneel was onderzocht blies hij een alcoholpercentage van 2.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en een dagvaarding uitgeschreven. De auto werd afgesleept.

Groningen: dronken mannen gooien met glazen
De politie werd donderdagavond naar de Grote Markt gestuurd waar twee dronken mannen elkaar met lege bierglazen aan het bekogelen waren. Besloten werd de mannen. 37 en 50 jaar uit Groningen, voor openbare dronkenschap aan te houden. Tijdens de aanhouding van de 37-jarige man begon de 58-jarige moeder van de man zich met de arrestatie te bemoeien. Zij werd voor ambtsbelemmering aangehouden en verzette zich hevig tijdens haar aanhouding. Het drietal werd naar het bureau gebracht en met een bon later in vrijheid gesteld.

Groningen: fietsster in botsing met bus
Na het niet verlenen van voorrang op het Kardingerplein kwam een 52-jarige fietsster uit Ten Boer in botsing met een bus. De vrouw kwam ten val en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man (18) bedreigt barmedewerkster
Een 18-jarige jongen uit Oldenhove die donderdagnacht door een 34-jarige barmedewerkster geweigerd werd in een café in de Gelkingestraat werd geslagen en met een mes bedreigd door de jongen. De vrouw weigerde de jongen de toegang omdat hij op ruzie uit was met een 40-jarige bezoeker van het café. De gewaarschuwde politie kon de jongen na een achtervolging te voet bij de Naberpassage aanhouden. Na de aanhouding kwam de 40-jarige bezoeker uit het café ter plaatse en schopte de aangehouden jongen in het gezicht. Hij werd direct aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
Een 32-jarige Stadjer die met een 27-jarige vriend op de Grote Markt stond te wildplassen gaf toen hij donderdagnacht bekeurd werd een valse naam op. Toen hem gezegd werd dat hij was aangehouden begon hij zich te verzetten en werd geboeid. Zijn vriend kreeg een bon voor het urineren in het openbaar en hij kreeg er nog een bij voor het opgeven van een valse naam. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor het gepleegde verzet tijdens zijn aanhouding.

Groningen: hennepplantage
De politie heeft donderdagavond na een melding in een woning aan de Stadhouderslaan een hennepplantage van 120 planten ontmanteld. Twee in de woning aanwezige mannen, 20 en 28 jaar uit Groningen, werden aangehouden en na verhoor op vrije voeten gesteld. De plantage bevond zich op de zolderverdieping van de woning en de benodigde apparatuur werd ter vernietiging afgevoerd. Onderzoek naar de eigenaar van de plantage is ingesteld.

Groningen: bejaarde spookrijder
Drie tegemoet komende automobilisten konden donderdagmiddag verhinderen dat een 88-jarige automobilist uit Groningen de hoofdrijbaan van de Beneluxweg opreed. De bejaarde automobilist was via de afrit van de Rijksweg in de verkeerde richting naar de Beneluxweg gereden. Door de politie werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De man verklaarde al afstand te willen doen van het rijvaardigheidsbewijs.

Groningen: auto in beslag genomen
Een 24-jarige automobilist ging er donderdagmiddag vandoor op de Korreweg nadat hij een bekeuring voor te hard rijden (geconstateerd met de lasergun) kreeg aangezegd. De auto van de man werd later aangetroffen op de Wilkemaheerd en is na overleg met de officier van justitie is het voertuig in beslag genomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie