Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra personeel nodig voor op tijd rijden ambulances

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CFO

Extra personeel nodig om ambulances op tijd te laten rijden

De Beroepsgroep Ambulance Personeel van de CFO (BAP/CFO) en de CNV-Bedrijvenbond zijn niet verbaasd over de conclusies uit het rapport 'Niet zonder zorg' dat eerder werd gepresenteerd. Om tot een structurele oplossing te komen menen de CNV-bonden dat er extra personeel nodig is.
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van minister dr. E. Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Uit het rapport blijkt dat 5,9% van alle ambulances bij spoedritten de maximale aanrijtijden overschrijdt. Dit is geen nieuw gegeven voor BAP/CFO en CNV-Bedrijvenbond. Het ambulancepersoneel klaagt al jaren dat de zogenaamde 15-minutengrens niet altijd haalbaar is. Beide bonden zijn blij, dat nu eindelijk iets gedaan gaat worden aan deze problemen. Een betere verspreiding van standplaatsen van ambulances over de regio en een betere afstemming tussen de Centrale Posten Ambulancevervoer (CPA) zorgen er in de ogen van de bonden voor dat ambulances meer op tijd (gaan) rijden.

Extra personeel
Er is echter meer nodig. De verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen ambulancediensten dienen te worden overbrugd. Daarnaast zijn er meer ambulances nodig om snel ter plekke te zijn. Daarvoor moet dus meer personeel beschikbaar zijn.
Het baart BAP/CFO en de CNV-Bedrijvenbond zorgen, dat minister Borst (VWS) de ambulancezorg onder de zorgverzekeraars wil laten gaan vallen. Dit werkt vercommercialisering in de hand. De huidige financiëringsstroom via provincies is bureaucratisch en verstarrend. De bonden zijn van mening, dat er een systeem moet komen zoals dat al langer gebruikelijk is bij brandweer en politie. Hier heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een coördinerende rol op het terrein van rampenbestrijding en levensreddend handelen.

29 jun 01 14:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie