Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zilveren Kruis Achmea werft kraamverzorgenden

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ZILVEREN KRUIS ACHMEA

Zilveren Kruis Achmea werft zelf kraamverzorgenden

PERSBERICHT

Noordwijk, 29 juni 2001

Tekort aan kraamzorg is onacceptabel

Zilveren Kruis Achmea werft ruim vijftig kraamverzorgenden in een week

Een week na de landelijke advertentiecampagne heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea ruim vijftig kraamverzorgenden en (wijk)verpleegkundigen geworven. De zorgverzekeraar heeft zelf de werving ter hand genomen, omdat er volgens haar een onacceptabele situatie voor haar verzekerden is ontstaan. Het lukt de kraamcentra nauwelijks om voldoende gekwalificeerde kraamverzorgenden aan te trekken. De tekorten aan gekwalificeerd zorgpersoneel verschillen per regio. In de grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de omliggende gemeenten is het tekort het grootst.

Zilveren Kruis Achmea plaatste vorige week een paginagrote advertentie in diverse landelijke en regionale dagbladen. Zij riep daarin gekwalificeerde kraamverzorgers en (wijk)verpleegkundigen op te solliciteren. Op die wijze hoopt Zilveren Kruis Achmea de schaarste in de kraamzorg te verhelpen. Inmiddels hebben al ruim vijftig kraamverzorgenden en (wijk)verpleegkundigen gereageerd.

In overleg met de kraamcentra worden de geworven kandidaten ingezet. Dit alles betekent niet dat het acute tekort aan kraamverzorgers is opgelost. Zilveren Kruis Achmea zal daarom in de komende weken kraamverzorgenden en (wijk)verpleegkundigen blijven oproepen te solliciteren. De werving, selectie en inzet van personeel naar aanleiding van de advertentiecampagne verloopt via een erkend uitzendbureau, de koepelorganisaties en de kraamcentra.

Dat de zorgverzekeraar zelf personeel werft is uniek. Normaal gesproken kopen zorgverzekeraars alleen (kraam)zorg in. Formeel is het zelfstandig werven van zorgpersoneel niet toegestaan. Momenteel dreigen echter enkele honderden moeders minimale zorg te ontvangen. In enkele extreme gevallen kan aan moeder en kind helemaal geen kraamzorg worden geleverd. Zilveren Kruis Achmea biedt in die situaties zowel particulier als ziekenfondsverzekerden de keuze zelf hulp in te kopen. Sommige verzekerden vinden dit echter zeer ongewenst. Zilveren Kruis Achmea voelt zich dan verplicht zo creatief mogelijk naar een passende oplossing te zoeken en daadwerkelijk zorg te bieden.

Zilveren Kruis Achmea maakt zich sterk voor ruim 1,5 miljoen ziekenfonds- en particulier verzekerden om de regels binnen de gezondheidszorg te vereenvoudigen. Dit betekent dat Zilveren Kruis Achmea continu in gesprek is met klanten, zorgverleners en de overheid om één gemeenschappelijk doel te bereiken: het leveren van goede en toegankelijke zorg in het voordeel van de klant.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie