Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wisselbanenplan in Vlaanderen voor promotie

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 29 JUNI 2001

Wisselbanenplan voor promotie

Op voorstel van Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werk- gelegenheid en Toerisme, hechtte de Vlaamse regering haar goedkeuring aan het wisselbanenplan. Met zijn wissel- banenplan wil de minister het werkgelegenheidsbeleid enten op de behoeften van de werknemers, werkzoekenden en de ondernemingen. Minister Landuyt merkt op dat Vlaande- ren, ondanks de economische opleving, nog steeds 150.569 werkzoekenden telt. Anderzijds is het aantal knelpunt- beroepen toegenomen.

Minister Landuyt zal met het wisselbanenplan bedrijven ondersteunen die hun werknemers via opleiding of vorming laten promoveren en de vrijgekomen vacatures laten opvul- len door werkzoekenden. Op die manier wil hij voor werk- nemers, die vaak onder hun niveau werken, de kansen op promotie verhogen. Anderzijds maakt hun promotie dan weer plaats vrij voor werkzoekenden die op hun beurt dan weer een opleiding op de werkvloer krijgen.

De minister heeft nu van de Vlaamse regering het licht op groen gekregen om de budgetten voor werkgelegenheids- beleid (o.a. hefboomkrediet, opleidingskrediet, Individu- ele Beroepsopleiding, invoegafdelingen, invoeginterim,.) te heroriënteren en aan te wenden voor het wisselbanen- plan. Dit betekent dat het gehele werkgelegenheidsbeleid omgevormd wordt tot een opleidingsbeleid voor alle werk- nemers.

persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02 553 25 60 GSM 0476 78 99 97 e-mail: (persdienst.landuyt@vlaanderen.be)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie