Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzetdrempel concentratietoezicht ondernemingen omhoog

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ


OMZETDREMPEL CONCENTRATIETOEZICHT OMHOOG

Datum: 02-07-2001

De ministerraad heeft op voorstel van minister Jorritsma van Economische Zaken ingestemd met een verhoging van de omzetdrempel in het concentratietoezicht. Ondernemingen moeten momenteel op grond van de Mededingingswet concentraties (fusies en overnames) vooraf melden bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Deze verplichting geldt als de bij de concentratie betrokken ondernemingen jaarlijks in totaal wereldwijd een omzet hebben van minimaal 250 miljoen gulden en minstens twee van de betrokken ondernemingen een jaaromzet van minimaal 30 miljoen gulden in Nederland hebben. Deze laatste omzetdrempel wordt nu ruim verdubbeld tot 30 miljoen Euro (f 66.111.300 gulden).
De verhoging van de omzetdrempel leidt naar verwachting tot een grotere doelmatigheid en tot vermindering van de administratieve lasten voor het bedrijfsleven.
De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het ontwerp-besluit voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het ontwerp-besluit en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie