Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raad stemt in met verbetering beloningsstructuur wethouders

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken
en Koninkrijksrelaties

Persbericht Ministerraad
29 juni 2001

BELONINGSSTRUCTUUR WETHOUDERS VERBETERD

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de beloningsstructuur van wethouders te verbeteren. Het wethouderssalaris komt op een bedrag net iets onder de salarisschaal van de burgemeester. Voor kleinere gemeenten waar wethouders in deeltijd worden aangesteld, wordt tevens de norm verhoogd voor de tijd die wethouders aan de functie besteden.
In totaal komen de kosten van dit voorstel op 30 miljoen gulden. Minister de Vries zal met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in overleg treden over de financiering van de voorstellen.

Door de VNG was aangedrongen op een verbetering van de rechtspositie van de wethouders. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een onderzoek laten verrichten naar de beloningsstructuur. Onderzocht is of het huidige beloningsniveau van de wethoudersfunctie in de verschillende gemeentelijke categorieën passend is of een bijstelling nodig heeft. Dit met het oog op de rekrutering van wethouderskandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het onderzoek bevestigt het beeld dat herwaardering van de wethoudersfunctie noodzakelijk is.

RVD, 29.06.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie