Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klachtencommissie gaat klachten aanstellingkeuringen toetsen

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Voorlichting, Bibliotheek en Documentatie 2 juli 2001 Klachtencommissie gaat klachten over aanstellingskeuringen toetsen

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met nadere regels voor aanstellingskeuringen. Een werkgever zal voortaan de arbodienst vooraf om advies moeten vragen over de inhoud en rechtmatigheid van een medische keuring. Ook moet in de personeelsadvertentie vermeld staan dat er een medische keuring zal worden verricht. Voorts wordt een onafhankelijke commissie ingesteld die klachten over aanstellingskeuringen in behandeling neemt.

De besluiten zijn een uitwerking van de Wet op de medische ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie