Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 15.10 uur) Vrijdag 29 juni 2001

Sittard, brandstichting:
Een verwarde 32 jarige inwoner van Sittard heeft woensdagavond de huisraad van een woning aan de Putstraat te Sittard geheel vernield en nadat hij donderdag laat in de middag in vrijheid werd gesteld stichtte hij brand in dezelfde woning.
De inwoner van Sittard ging woensdavond 27 juni 2001 omstreeks 19.30 uur geheel door het lint na een onenigheid over een huurachterstand van zijn woning. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat in de woning een hels kabaal werd gemaakt en het kapotslaan van diverse stukken huisraad en ruiten werd gehoord. De politie ging daarop onmiddellijk ter plaatse en heeft de man na het aantreffen van een geheel vernielde huisraad aangehouden. Ook werden de ruiten van de betreffende woning ingeslagen. De bewoner werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
Naar aanleiding hiervan heeft donderdag aan het politiebureau overleg plaatsgevonden over de geestelijk toestand van de inwoner van Sittard. Medewerkers van het Riagg zagen geen kans de man gedwongen op te laten nemen. De man werd daarna, na het opmaken van proces-verbaal wegens de vernielingen, laat in de middag in vrijheid gesteld. Kort na 18.00 uur moest de brandweer uitrukken voor een uitslaande brand op de zolderverdieping in dezelfde woning aan de Putstraat. De brandweer had de brand snel onder controle maar het pand liep op de zolderverdieping zware schade op. Het vuur was door de dakpannen heen naar buiten geslagen. De overige bewoners konden na de brand het pand niet meer gebruiken omdat voor deze voor bewoning tijdelijk ongeschikt is geworden. De stichting Salvage heeft voor deze bewoners onderdak gezocht. De bewoner, de eerder aangehouden en later in vrijheid gesteld verdachte, was niet aanwezig. Hij meldde zich kort daarna aan het politiebureau waar hij werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Momenteel wordt gezocht naar een oplossing om de verwarde/gestoorde man gedwongen op te laten nemen.

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Beethovenstraat in Sittard heeft de politie donderdag 28 juni 2001 een hennepkwekerij aangetroffen die na overleg met Justitie werd ontmanteld.
De politie stelde donderdagnamiddag in een woning aan de Bethovenstraat een onderzoek in na het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. De bewoner die de politie te woord stond ontkende aanvankelijk, maar na een onderzoek werd op een slaapkamer een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit bijna 100 planten. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming werd de kwekerij ontmanteld. De planten en de bij de kwekerij behorende attributen zijn door de politie in beslaggenomen. Tegen de 63 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie