Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 juni 2001

Diefstal uit woningen en bedrijven Noordwijkerhout (D1) In twee woningen en twee bedrijven aan de Herenweg werd ingebroken tussen donderdag 28 juni 23.15 uur en vrijdag 29 juni 08.00 uur. De insluiper(s) wist(en) zich via de tuindeur toegang tot de woning te verschaffen. Uit de woning werd een bankpas, sieraden en autosleutels weggenomen. De insluiper(s) nam(en) ook de personenauto van de bewoners mee. In een andere woning werd die nacht eveneens ingebroken. Daar werd een laptop en een telefoon ontvreemd. De inbreker heeft om binnen te komen gaatjes geboord in het raamkozijn aan de achterzijde van het pand. Uit een bedrijfspand werd een koffiezetapparaat, twee dozen koffie, twee beeldschermen, drie computers en een printer weggenomen. De insluiper kwam binnen door een raam in een roldeur open te wrikken. Uit een ander bedrijf werd een geldbedrag en sleutels ontvreemd. De inbreker kwam binnen via de achterzijde van het bedrijf en door vervolgens een tussendeur open te breken. Uit een bedrijf aan de Tespellaan werd tussen donderdag 28 juni 09.00 uur en vrijdag 29 juni 08.00 uur ingebroken. De buitendeur werd geforceerd om naar binnen te komen. Uit een bestelbus werd een radardetector weggenomen.

Kop-staart aanrijding Voorhout (D1) Bij een kop-staart aanrijding op vrijdag 29 juni omstreeks 08.30 uur op de Leidsevaart zijn vier personenauto's betrokken geweest. Een 33-jarige bestuurder uit Oegstgeest kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen toen de voertuigen voor hem stilstonden voor de file voor de verkeerslichten met de kruising met de Herenstraat. De automobilist reed tegen een bestelbus voor hem. Deze bestuurster van de bestelbus reed vervolgens tegen het voertuig die voor haar stilstond. Een vierde voertuig werd nog geraakt. Een 63-jarige inzittende van de bestelbus klaagde over pijn in de nek. Zij stelt zich onder behandeling bij de huisarts.

Verkeersongeval Sassenheim (D2)
Een 18-jarige fietster uit Oegstgeest is op vrijdag 29 juni omstreeks 13.05 uur gewond geraakt nadat zij was aangereden door een 38-jarige automobilist uit Rijnsburg. De automobilist reed over het parkeerterrein gelegen aan de Rijkstraatweg. Hij verleende bij het wegrijden vanaf de uitrit geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende fietster die over het fietspad reed. De fietster liep kneuzingen aan een heup op en schaafwonden.

Verkeersongeval Katwijk (D2)
Een 24-jarige vrouw uit Ter Aar raakte donderdagmiddag 28 juni omstreeks 15.00 uur op de Parklaan de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raakte zij eerst een verkeerszuil, sloeg over de kop, raakte vervolgens een lantaarnpaal en kwam terecht op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer. Een getuige belde onmiddellijk 1-1-2 en waarschuwde de politie en ook de brandweer, omdat de benzinetank van de auto lekte. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. Een 75-jarige Rijswijkse reed ongeveer een uur later op de Parklaan tegen een geparkeerde auto aan, waarschijnlijk omdat ze naar de afhandeling van het bovenstaande ongeval keek. Zij liep hierbij geen letsel op.

Gewapende overval Rijpwetering (D3) Een 69-jarige man is in de nacht van woensdag 27 juni op donderdag 28 juni in zijn woning aan de Blauwemolenweg overvallen. Omstreeks 23.00 uur kwamen de overvallers de woning van de man binnen, knevelden en bedreigden hem met een steekvoorwerp en eisten een geldbedrag. Toen de man hier in eerste instantie niet op in ging werd hij zwaar mishandeld. De overvallers gingen er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor. De man wist bij buren hulp in te roepen, waarna de politie werd gealarmeerd. De politie stelde direct in de omgeving een onderzoek in. De man is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de Blauwemolenweg en het Noordeinde tussen woensdag 27 juni 23.00 uur en donderdag 28 juni 04.00 uur. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Leiderdorp, telefoonnummer 0900 8844.

Telefoonnummer Vreemdelingenzorg wijzigt Alphen aan den Rijn (D5) Met ingang van maandag 16 juli 2001 wijzigt het externe toegangsnummer van de Dienst Vreemdelingenzorg afdeling TOELATING
Het nieuwe nummer is 0172 - 521400.
Afdeling Toelating is via dit nummer bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur.

Beroving Alphen a/d Rijn (D5) De politie van Alphen aan den Rijn heeft deze week een man van 21 jaar uit Alkmaar en twee van 16 jaar uit Alphen aan den aangehouden op verdenking van het beroven van een pizzakoerier op zondag 22 april. Een 20-jarige Alphenaar werd die zondagavond omstreeks 21.35 uur overvallen. De man bezorgde in een flat op de Briljantstraat een pizza. Toen hij hierna de lift naar beneden wilde nemen werd hem geld en een gsm afgenomen. Een van hen bedreigde hem hierbij met een steekvoorwerp. De Alphenaar heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.

Diefstal uit woning Gouda (D7)
In een woning aan de Wethouder Venteweg werd tussen donderdag 28 juni 23.15 en vrijdag 29 juni 06.15 uur ingebroken. De insluiper nam een rugzak weg met diverse goederen zoals een paspoort, portemonnee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie