Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld beschikbaar voor Apeldoornse sportclubs

Datum nieuwsfeit: 29-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Keywords:

Extra geld beschikbaar voor Apeldoornse sportclubs

29 juni 2001

Het college van burgemeester en wethouders gemeente Apeldoorn stelt in het kader van de meerjarenbegroting dit jaar nog een extra bedrag van f 215.000,- beschikbaar voor de uitvoering van de algemene subsidieregeling sport. Het besluit is mede genomen op basis van het politieke draagvlak om dit jaar nog wat extra's te doen voor de sport. Het geld komt ten goede aan de vele sportclubs in Apeldoorn. Vanaf volgend jaar januari is er jaarlijks structureel een bedrag beschikbaar van f 400.000,-.

Bezuinigingen door de overheid in de afgelopen jaren hebben ertoe bijgedragen dat er voor onder andere jeugdleden minder geld beschikbaar is. Voor de uitvoering van de algemene subsidieregeling sport was dit jaar vooralsnog een bedrag van f 185.000 toegezegd. Met de nu toegezegde f 215.000,- komt het bedrag dat ten goede komt aan de Apeldoornse sportclubs uit op een totaal van f 400.000,-. De verdeling van het geld is afhankelijk van het aantal jeugdleden van de club. Naast de toezegging van ruim twee ton is er in 2002 en volgende jaren f 200.000,- beschikbaar voor projecten in de sport.

Politiek is er voldoende draagvlak voor ophoging van het budget subsidieregeling sport, zo bleek tijdens de raadscommissie Leefbaarheid van mei. De gemeenteraad moet tijdens de raadsvergadering van september formeel nog wel goedkeuring verlenen. Het Rijk stelt wellicht de komende jaren ook meer geld beschikbaar.

© 2001 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie