Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten Keti Koti 2001

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Keti Koti 2001

30 juni - 1 juli 2001verschillende locaties in Rotterdam, o.a. Sint Laurenskerk

De activiteiten in het kader van de Keti Koti viering bestaan uit een herdenkingsbijeenkomst op 30 juni in de Sint Laurenskerk (inloop 18.00 uur, dienst vangt aan om 19.00 uur), een straatparade op 1 juli (Bigi Spikri) van 15.00 uur tot 16.30 uur uitmondend in een feest in het Concert- en Congresgebouw De Doelen. De Bigi Spikri (letterlijk: Grote Spiegel) is een heel oude traditie waarbij de nazaten van de slaven zich in hun allermooiste kledij in een parade lieten zien in de straten van Paramaribo. Daarbij gebruikten zij de etalageruiten als spiegel om te zien hoe mooi zij gekleed waren.

Het Comité 1 juli werd in 1997 opgericht om de activiteiten in het kader van de Keti Koti viering op een waardige wijze te organiseren.

De doelstelling van het Comité 1 juli Rotterdam is het ontplooien en ondersteunen van activiteiten gericht op culturele vorming, bewustwording van het Afrikaans Surinamer zijn, zichtbaar maken van de gevolgen van de slavernij en kennis vergaren over de Afrikaans Surinaamse geschiedenis. De doelgroep is de Afrikaans Surinamer maar de activiteiten zijn ook toegankelijk voor geïnteresseerden en sympathisanten.

Last update: 18-06-01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie