Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multicultureel festival in Worpplantsoen te Deventer

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Multicultureel festival

MULTICULTUREEL FESTIVAL IN WORPPLANTSOEN

Bewoners van De Hoven en de Turkse Jongerenvereniging Baris organiseren zaterdag 30 juni een multicultureel festival in het Worpplantsoen voor alle Deventenaren. Het festival begint om 15 uur en duurt tot 20 uur. Het centrale thema van het festival is 'samenleven in verschillende culturen'. Door een aantrekkelijk programma worden de verschillende culturen bij elkaar gebracht.

De organisatie is in handen van de taakgroep Worpplantsoen. In het kader van de wijkaanpak is in 1999 de taakgroep gestart. Deze taakgroep, die bestaat uit bewoners van De Hoven en leden van de Turkse gemeenschap, stelt zich ten doel samen oplossingen te zoeken voor de overlast in het park. Die oplossingen zijn nu gerealiseerd en dat is reden voor een feestje!

Honden

Overlast in het park werd onder meer veroorzaakt door eigenaren van honden. In het hele plantsoen moeten honden aan de lijn worden gehouden met uitzondering van het losloopgebied. Helaas hielden niet alle hondenbezitters zich hieraan. Dat leidde tot klachten en overlast van hondenpoep bij de andere gebruikers. Ook gebruikt de Turkse gemeenschap het park als locatie om te barbecuen. Dat leidt niet alleen tot veel gezelligheid en activiteit, maar tot voor kort ook tot ergernissen bij mede parkbezoekers.

Met veel inzet en enthousiasme heeft de taakgroep gewerkt aan oplossingen voor de vele klachten. Alle gewenste voorzieningen heeft de gemeente Deventer gerealiseerd. Er is een mobiele toiletwagen, er zijn extra afvalbakken, er is een stortplaats voor kolen en op drie plekken komen informatieborden, waarin de spelregels voor het gebruik van het park staan vermeld.

Programma

15.00 uur: Hondenshow en start barbecue (onder andere hotdogkraam, drankkraam), markt met wijkaanpakkraam, kraam Zebraproject, kraam taakgroep Wandelpaden Worpplantsoen

16.00 uur: Traditionele Turkse en Hollandse kinderspelen (zaklopen, spekhappen, eierloop, ezeltje prik, Turkse spelletjes), volleybal voor volwassenen; optreden van de band 'A little bit of' (onder anderen met Hovenmuzikanten)

16.30 uur: Volleybalprominententeam (bestaande uit leden van het gemeentebestuur, de loodsgroep en anderen)

17.00 uur: Optreden zanger Kadan (blinde Turkse zanger met zowel Turks als Nederlands repertoire)

18.00 uur: Officiële opening, sketches over het Worpplantsoen (gespeeld door Hovenaren, Turkse Deventenaren, loodsopbouwwerker en wijkambtenaar)

18.30 uur: Optreden zanger Kadan

19.00 uur: Optreden 'A little bit of?'

20.00 uur: Afsluiting

Het park is er voor iedereen als iedereen zich aan de spelregels houdt!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie