Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardensport: landenwedstrijd met overwinning voor Ierland

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchBloedstollende landenwedstrijd met overwinning voor Ierland

Met nog maar een paar ruiters te gaan was nog steeds niet duidelijk wie er Europees kampioen zou worden. Zweden, Ierland, Duitsland en Nederland zaten in de race om de medailles. Nederland reed het kampioenschap met handicap dankzij een kreupele Roofs die Jan Tops van deelname aan de landenwedstrijd weerhield.

In de eerste ronde herhaalde Wout Jan van der Schans zijn kunststukje van een dag eerder door Broere VDL Corland foutloos door het parcours te sturen. Twee springfouten in de tweede omloop deden de hoop op een Nederlandse medaille echter slinken. Door het ontbreken van Tops telde iedere prestatie van de drie resterende teamruiters. Angelique Hoorn en fouten van de concurrentie deden de hoop echter weer gloren. Hoorn en Hascal hadden in de eerste ronde de nul vastgehouden en misschien kon ze die prestatie herhalen. Ze reed goed, maar incasseerde toch acht strafpunten. Favoriet voor de individuele titel, Jeroen Dubbeldam kon zijn reputatie niet waarmaken. De superioriteit die hij met De Sjiem in Aken vertoonde, ontbrak volledig. Nadat Ludger Beerbaum met Gladdys S een fout maakte op de muur, was een foutloze tweede ronde van Dubbeldam voldoende voor brons. Het mocht niet zo zijn. Door een fout op het water en de desastreus aangereden steil erachter, kwam Dubbeldam met hetzelfde resultaat als zijn collegas de ring uit.

Zweden wist zich in een vroeg stadium al zeker van zilver. Met name de beide ritten van Rolf Göran Bengtsson en Pialotta (4 en 0) waren van essentieel belang voor de zilveren medaille. De beide dames in het team, Malin Baryard en Helena Lundbäck zorgden beide een keer voor het schrapresultaat en een rit met één fout. Peter Eriksson tenslotte reed nul met de Capitol I-zoon VDL Cardento van Wiepke van de Lageweg.

De verrassing van het toernooi was het Ierse team. Hoewel ze vorig jaar onaantastbaar waren in de Samsung Nations Cup, werd een gouden prestatie nog niet direct verwacht. Jessica Kürten, Peter Charles, Kevin Babington en Dermott Lennon trokken zich weinig van de verwachtingen aan. Met vijf rondes van één fout en een beslissend nulrondje van Lennon als vierde man in de tweede manche, bleef de voorsprong op de Zweden 1,15 punt. De hegemonie van het Duitse team werd voor het eerst sinds 1996 doorbroken. De nieuwe coach Kurt Gravemeier kon de succesreeks van zijn voorganger Herbert Meier niet verlengen. Achter Nederland, dat op de vierde positie belandde, mochten België, Zwitserland en Frankrijk opstellen.

Alle resultaten kunt u vinden op de speciale website van het EK Springen: www.ekspringen.nl.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie