Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland wint Landenwedstrijd Dressuur

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchNederland wint Landenwedstrijd Dressuur
Anky, Gonnelien, Ellen en Arjen vormen EK Dressuurteam

Na de overtuigende overwinning van het Nederlandse dressuurteam in de landenwedstrijd in Arnhem heeft Jürgen Koschel zijn team bekendgemaakt dat zal deelnemen aan het Europees Kampioenschap Dressuur dat in het Duitse Verden van 9 tot en met 12 augustus zal plaatsvinden.

Anky van Grunsven behaalde de zege in de Grand Prix met Gestion Idool. Samen met Gonnelien Rothenberger (Jonggors Weyden), Ellen Bontje (Gestion Silvano N) en Arjen Teeuwissen (Gestion Goliath) vormt ze het Nederlands dressuurteam. Sonja Gademan is met Gestion Jup reserve.

Koschel lichtte zijn keuze als volgt toe: Na Nijmegen hebben we hier de tweede observatiemogelijkheid gehad voor het EK. Ellen presteerde hier niet goed, maar heeft het afgelopen jaar zulke goede dingen laten zien, dat ze er sowieso bij hoort. Ik denk dan aan Sydney en het Nederlands Kampioenschap in Nijmegen. Gonnelien is Nederlands Kampioene en heeft die titel met overtuiging opgeëist. Dat ze hier een paar fouten had in haar proef doet daar niets aan af. Wat Arjen betreft, die had hier een fantastische rentree met Goliath. Jammer vind ik het voor Sonja Gademan, maar ik ben blij dat ik over zon goede reserve kan beschikken. Sonja zelf was er vrij laconiek onder: Zolang ik niet bij de beste vier hoor, wil ik ook niet in het team zitten. Ik realiseer me dat ik nog heel veel moet leren.

Zoals gezegd won Nederland de landenwedstrijd. Arjen Teeuwissen zorgde op 0,8% afstand van Anky van Grunsven voor het tweede resultaat. Derde werd de Duitse Monica Theodorescu met Renaissance Fleur, voor Gonnelien Rothenberger met Weyden. Gestion Jup en Sonja Gademan bezetten de zesde positie in de Grand Prix. Ellen Bontje en Gestion Silvano tenslotte hadden een offday die ik zo snel mogelijk wil vergeten, aldus Ellen. Ze werd 24e.

Alle resultaten kunt u vinden op de speciale website van het EK Springen: www.ekspringen.nl.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie