Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 30-06-2001 Dagelijkse persberichten

Aanrijdingen met gewonde
LELYSTAD Op de Larserdreef had een 39-jarige automobilist uit Rotterdam te laat in de gaten, dat een voor hem rijdende 22-jarige automobiliste uit Amsterdam rechtsaf wilde. Hij reed tegen de achterzijde van haar auto aan. De vrouw is met nekletsel door de ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

DRONTEN Op de kruising van de Handelsweg met de Energieweg verleende vrijdagmiddag een 25-jarige bromfietser uit Dronten geen voorrang aan een van rechts komende 45-jarige automobilist uit Almere. De bromfietser kwam ten val en is met letsel aan armen en benen overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

LELYSTAD Op de Binnenhavenweg verloor vrijdagnacht een 26-jarige automobilist uit Lelystad de macht over het stuur. Hij kwam in de berm en sloeg over de kop. De bestuurder en zijn 24-jarige passagier, eveneens uit Lelystad, raakten beide zwaar gewond en zijn overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Wegens ernstige verdenking van alcoholgebruik is een bloedproef afgenomen.

DRONTEN Ook op het Gangboord vloog vrijdagnacht een auto uit de bocht. De 21-jarige bestuurder uit Dronten raakte hierbij een betonblok. De 19-jarige passagier droeg geen gordel en klapte met het hoofd tegen de voorruit. Hij is overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Een 41-jarige man uit Zeewolde reed vrijdagmiddag zonder helm op zijn bromfiets over de Eikenlaan. Bij het zien van de politie probeerde hij te ontsnappen. De korte achtervolging eindigde in een valpartij van de verdachte. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 265 ug/l (0,60 promille). De verdachte krijgt een proces-verbaal terzake rijden onder invloed en diverse andere verkeersovertredingen.

ZEEWOLDE Op de Sportlaan trok vrijdagnacht een 33-jarige automobilist uit Zeewolde de aandacht van de politie door zijn rijgedrag. Hij blies 645 ug/l (1,46 promille). Ook deze verdachte krijgt een proces-verbaal en heeft zijn rijbewijs moeten afgeven.

BIDDINGHUIZEN Een 69-jarige automobilist uit Biddinghuizen had vrijdagnacht de hele rijbaan van de Koolzaadhof nodig. Hij werd op aanwijzing van een medeweggebruiker aangehouden en blies 955 ug/l (2,17 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Op de Oostranddreef stond vrijdagnacht ruim een half uur een taxi-busje met draaiende motor. Bij onderzoek werd langs de waterkant nabij het busje de bestuurder, een 48-jarige man uit Lelystad, aangetroffen. De man verkeerde onder invloed van alcohol Hij blies 505 ug/l (1,14 promille) proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding onder invloed
LELYSTAD Op de Houtribdreef zag een 25-jarige automobilist uit Deventer niet, dat een voor hem rijdende personenauto iets langzamer reed. Hij reed zonder enige verdere aanleiding achterop de voor hem rijdende auto. Hij rook naar alcohol en blies 580 ug/l (1,31 promille). De verdachte krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na mishandeling vrouw
ALMERE In de Willem Bontekoestraat is vrijdagnacht een 20-jarige vrouw, zonder vaste woonplaats, mishandeld door een 32-jarige man uit Almere. De vrouw had de man seksuele diensten bewezen, waarna er onenigheid ontstond over de prijs. De man had de vrouw hierbij in het gezicht geslagen. De vrouw is voor behandeling overgebracht naar het Flevoziekenhuis en heeft zaterdagmorgen aangifte gedaan. De man is als verdachte aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie