Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Heerlen 30-06-2001

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Heerlen 30-06-2001
Persbericht district Heerlen
Heerlen

Persbericht 12.57 uur

Hoensbroek; negenmaal
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 05.00 uur werd een 19-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Kouvenderstraat. Dankzij het alert reageren van een getuige, namen enkele agenten poolshoogte, waarbij zij de man op heterdaad betrapten. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig, waarbij hij de agenten op grove wijze beledigde. Onderzoek leerde dat de man bij negen winkels geprobeerd had in te breken. Hij deed dat met een breekijzer dat bij hem werd aangetroffen.

Hoensbroek; hennepplantage op zolder
Op een zolder van een woning aan de Prof. Asserstraat trof de politie vrijdagavond omstreeks 21.50 uur een hennepplantage aan. In totaal werden 614, bijna oogstrijpe planten in een compleet ingerichte plantage aangetroffen. Alle planten en apparatuur werden inbeslaggenomen. Tegen de 38-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; agressief rijgedrag
Vrijdagavond omstreeks 19.20 uur werd op de A76 een 38-jarige inwoner uit Heerlen aangehouden. De man die enige tijd gevolgd werd door een onopvallende politieauto, vertoonde een zeer agressief rijgedrag door automobilisten min of meer opzij de duwen en daar waar hij niet links of rechts voorbij kon, baande hij zich een weg tussen twee naast elkaar rijdende voertuigen door. Daarbij haalde de man soms snelheden van ongeveer 160 km/u.
Nadat een opvallende patrouilleauto de man liet stoppen, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn echtgenote met kinderen die in de auto zaten konden hun weg vervolgen. De Heerlenaar verklaarde dat hij de vorige nacht was wezen stappen en daarbij een fles wiskey en meerdere glazen bier had genuttigd. Tevens verklaarde hij drugs te hebben gebruikt. Overigens had de man een geringe hoeveelheid cocaïne op zak.
In verband met het onderzoek naar de mate waarin de man onder invloed van alcohol of drugs was, werd van hem een bloedproef genomen.

Hoensbroek; straatterreur
Vrijdagavond omstreeks 19.00 uur werd een 12-jarige jongen uit Hoensbroek het slachtoffer van straatterreur. Hij werd op de Wilhelminastraat door twee tot nu toe onbekende jongens mishandeld. Deze jongens reden op een bromfiets. De vier maanden oude fiets van het slachtoffer werd door de twee belagers opzettelijk vernield. Het slachtoffer fietste op de Wilhelminastraat toen hij door het tweetal op een bromfiets werd aangeroepen, dat hij moest stoppen en naar hen toe moest komen. Nadat de jongen duidelijk had gemaakt daar niets voor te voelen, keerde het tweetal om. Vervolgens schopte de duopassagier de jongen dusdanig, dat deze kwam te vallen en daarbij met zijn ribben op het stuur terechtkwam. De duopassagier pakte daarna twee in de buurt liggende bakstenen en gooide deze op de fiets, waaroor deze flink werd beschadigd. Nadat zij de jongen nog toesnauwden: "De volgende keer moet je naar ons luisteren anders slaan wij je kappot", gingen zij er vandoor.
Van de daders ontbreekt elk spoor.

Heerlen; drugs aangetroffen
Vrijdagmiddag en -avond werden in het Heerlens centrum drie drugsdealers aangehouden. Het betroffen twee mannen van 26- en 27 jaar zonder vast woon- of verblijfplaats en een 30 jarige inwoner uit Sweijkhuizen.
`s Middags zagen twee rechercheurs hoe er op de Pancratiusstraat een deal plaats vond tussen twee dealers en een koper. Het tweetal (26 en 30 ) werd aangehouden. Bij het tweetal werden zeven bolletjes cocaïne en heroïne aangetroffen.
`s Avonds werd op de Promenade de 27-jarige man aangehouden. Aan het politiebureau troffen agenten in zijn onderboek 18 bolletjes heroïne en cocaïne en een geldbedrag van ruim 1900 gulden aan.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie