Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

18e Startplaats Verstappen in Frankrijk, R. Schumacher 1e

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Eerste pole voor Ralf, Jos achttiende

(30 juni 2001) Het zal er al een tijdje aan te komen en vandaag was het dan zover: op zijn 26e verjaardag behaalde Ralf Schumacher vanmiddag de eerste pole position uit zijn carrière. Michael Schumacher kwam in een direct gevecht tot op 1 honderdste van een seconde, terwijl David Coulthard morgen de derde startplek zal bezetten.

Jos beleefde een lastige kwalificatiesessie. Zoals al verwacht was zat er niet meer in dan een achttiende tijd. Direct na de sessie hadden we contact met Jos. Het is geen verrassing dat we morgen als achttiende starten. De kwalificatie was heel lastig. Met deze temperaturen wordt de grip van de banden een stuk minder, en heb je meer downforce nodig. Dat gaat ten koste van de snelheid. Toch hebben we het maximale uit de auto weten te halen. We hebben de tijd van vanmorgen zelfs weten te verbeteren, maar om nog meer naar voren te komen op de grid hadden we drie tienden sneller moeten rijden. We hadden gehoopt om nog vóór de Benettons te staan, maar het mocht helaas niet zo zijn. Voor morgen verwacht Jos een zware race: Het zal weer erg warm zijn (tijdens de kwalificatiesessie was het ruim 30 graden Celcius), dus de race zal zwaar worden. Vooral de versnellingsbakken zullen het in deze omstandigheden zwaar krijgen. We moeten gewoon gaan voor het uitrijden van de race, en voor een goede start, dan zien we wel waar we eindigen.

De tijden van de kwalificatiesessie:

1 Ralf Schumacher 1:12.989

2 Michael Schumacher 1:12.999

3 David Coulthard 1:13.186

4 Mika Häkkinen 1:13.268

5 Jarno Trulli 1:13.310

6 Juan Pablo Montoya 1:13.625
18 Jos Verstappen 1:15.707

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie