Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 14.30 uur
Scootercontrole

AMERSFOORT Vrijdagmiddag en avond werd door de politie van het district Eemland zuid en het Scooterteam op de Laan naar Emiclaer een grote controle gehouden op brom- en snorfietsen. In totaal werden 83 brom- en snorfietsen gecontroleerd, waarbij 101 bekeuringen werden uitgedeeld voor diverse overtredingen.

Zo werden 22 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de verplichte helm, 35 bekeuringen voor het rijden met teveel vermogen, 9 bekeuringen voor het rijden zonder bromfiets-certificaat, 6 bekeuringen voor onverzekerd rijden, 9 bekeuringen voor het rijden zonder gele of oranje plaat en 20 bekeuringen voor diverse overtredingen als een kapotte rem, te jong voor het rijden op de bromfiets, etc. Van drie bromfietsen werd vrijwillig afstand gedaan, 4 bromfietsen werden meegenomen, maar mogen na het tonen van een geldig verzekeringsbewijs weer opgehaald worden.

Oplichting

AMERSFOORT Vrijdagavond rond kwart voor acht zagen surveillerende agenten een 54-jarige man uit Amersfoort instappen in een auto die op een invalideparkeerplaats geparkeerd stond. De agenten vroegen de man naar zijn invalidenparkeerkaart, die vals bleek te zijn. De man was zeer verontwaardigd over de controle en moest meekomen naar het bureau. Daar bekende hij de kaart te hebben gekopieerd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Alcoholcontrole

LEUSDEN Vrijdagavond tussen kwart over acht en kwart voor elf heeft de politie op de Randweg een alcoholcontrole gehouden. 179 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Twee bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 52-jarige vrouw uit Leusden had een alcoholpromillage van 0,80 in haar lichaam, dat leverde haar een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden op. Een 58-jarige man uit Amersfoort had een alcoholpromillage van 0,95 in zijn lichaam. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden uitgereikt.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Vrijdagavond om ongeveer acht uur vond er op de kruising Soesterweg/Irisstraat een aanrijding plaats. Een 40-jarige vrouw uit Soest reed op de Soesterweg en wilde linksaf slaan om de Irisstraat in te rijden. Daarbij zag zij een 31-jarige man uit Hedel die haar tegemoet kwam op zijn bromfiets over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Hedel klaagde over pijn aan zijn been en werd voor controle naar het ziekenhuis vervoerd door de ter plaatse gekomen ambulance.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie