Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Flessen Lipton Ice Tea Sparkling kunnen spontaan barsten

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Bron: Unilever
Zoek soortgelijke berichten
Unilever NV

Persdienst Unilever Rotterdam Tel: 010 2174844 (na 17.30 uur 010 2174000) Fax: 010 2174843

E-mail: press-(office.rotterdam@unilever.com) www.unilever.com

b e r i c h t p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t

WAARSCHUWING


1 liter kunststof flessen Lipton Ice Tea Sparkling en Lipton Ice Tea Sparkling Light met witte dop kunnen spontaan barsten

Rotterdam, 30 juni.- Unilever Bestfoods Nederland waarschuwt consumenten voor kwaliteitsproblemen bij de 1 liter kunststof flessen Lipton Ice Tea Sparkling en Lipton Ice Tea Sparkling Light met witte dop die zijn gekocht in de supermarkt. Uit onderzoek blijkt dat door een productiefout gist in een aantal van deze producten terecht is gekomen zodat de druk in de flessen kan oplopen en de flessen met kracht kunnen scheuren. Hoewel er een gering aantal verdachte flessen in omloop is, wil Unilever Bestfoods Nederland geen enkel risico lopen en haalt zij al deze verdachte flessen uit de Nederlandse markt. Bovendien roept zij de consumenten op de flessen volgens onderstaande veiligheidsinstructies te behandelen.

Unilever Bestfoods Nederland heeft tot deze maatregel besloten nadat bij twee consumenten flessen zijn gescheurd. De producten hebben bovendien een afwijkende smaak en/of geur. Het drinken van deze verkeerde producten vormt geen risico voor de gezondheid. Overige Lipton Ice Tea-producten en verpakkingen kunnen gewoon worden gekocht en geconsumeerd. Advies
Unilever Bestfoods Nederland adviseert de consument die een of meerdere 1 liter kunststof flessen Lipton Ice Tea Sparkling of Lipton Ice Tea Sparkling Light met een witte dop in bezit heeft de volgende drie stappen te ondernemen:
1. wikkel een handdoek om de fles;

2. draai de dop voorzichtig open, zodat eventuele druk uit de fles verdwijnt;
3. haal de handdoek van de fles en controleer of de code die links op het grote etiket staat eindigt op "C1". LET OP: Draai eerst de dop los en controleer dan pas de code. Wees extra alert wanneer flessen aan de onderzijde en/of aan de dop bol staan.

Als de code eindigt op "C1", wordt de consument geadviseerd de inhoud van de fles weg te gooien. Alle andere flessen voldoen volledig aan de kwaliteitseisen en zijn dus geschikt voor consumptie en kunnen nog enkele dagen in de koelkast worden bewaard.

Consumenten die in het bezit zijn van een verdacht product (witte dop en code "C1"), krijgen het aankoopbedrag vergoed. Zij kunnen het (stuk) etiket waar bovenstaande code op afgedrukt staat onder vermelding van naam, adres en bank- of gironummer ongefrankeerd sturen naar:

Lipton, Antwoordnummer 1970, 3000 VB Rotterdam

Voor aanvullende vragen kan men contact opnemen met het gratis telefoonnummer 0800-0223266. Deze informatie wordt tevens gepubliceerd in een advertentie in de landelijke en regionale dagbladen op maandag 2 juli aanstaande.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie