Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tom Coronel start vanaf eerste startrij in Hongarije

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tom Coronel
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

30 Juni 2001: Tom Coronel start vanaf eerste startrij in Hongarije

Tom Coronel heeft na zijn teleurstellende ervaring op Le Mans de draad weer opgepakt en zal dit weekend met de Lister Storm op de Hungaroring de zesde race om het FIA GT kampioenschap rijden. Voor Coronel is het de eerste keer dat hij op de Hungaroring rijdt. "Het circuit is echt een stuk anders dan op TV", was zijn eerste indruk na de vrije training. "Er is hier erg veel hoogte verschil en ik dacht altijd dat het hier een vlak circuit was. Het is erg bochtig en dat maakt het best uitdagend om een goede tijd te rijden. We hebben dit weekend wat minder gewicht aan boord wat hier natuurlijk mooi van pas komt."

De Nederlander ging er weer als vanouds tegenaan, hetgeen resulteerde in een tweede tijd in de Superpole kwalificatie. Pole position ging naar de Carsport Holland Viper van Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen. "Het ging weer lekker", aldus Coronel. "Ik mocht net als in Zolder de Superpole weer doen, volgens het team omdat ik gek genoeg ben voor zo'n alles of niets ronde, dat is natuurlijk een leuk compliment. Je kan het ook weer niet te gek maken omdat je de race moet starten op dezelfde banden waarop je de kwalificatie gereden hebt. Voor morgen verwacht ik een zware race. Het is hier echt ongelofelijk warm en aangezien we geen cool suits hebben zal het dus flink zweten worden op dit circuit waar je toch al flink moet werken."

Het Lister team zal er op gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten na de teleurstellingen in de laatste twee races waarin twee overwinningen door respectievelijk technische problemen en een diskwalificatie achteraf teniet gedaan werden. Omdat het team ook nog eens aangekondigd heeft niet deel te nemen aan de 24 uurs race van Spa, waarin dubbele punten te behalen zijn, zullen nu alle kansen verzilverd moeten worden. Jamie Campbell-Walter ligt nog steeds op een kansrijke positie voor het kampioenschap en ook bij de teamrangschikking ligt Lister nog in de race. De messen zijn dus geslepen en het duo Coronel / Campbell-Walter kent zijn taak als geen ander.

Uitslag Superpole Hungaroring

1 Mike Hezemans, Carsport Holland Chrysler Viper, 1m38.186s
2 Tom Coronel, Lister Storm, 1m38.328s

3 Christophe Bouchut, Larbre Chrysler Viper, 1m38.514s
4 Julian Bailey, Lister Storm, 1m38.827s

5 Rickard Rydell, Prodrive Allstars Ferrari 550 Maranello, 1m39.975s
6 Sebastiaan Bleekemolen, Carsport Holland Chrysler Viper, 1m40.044sreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie