Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proton team zet pijlen op dutch TT in Assen

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Team Proton KR3 20 juni 2001

PROTON TEAM ZET PIJLEN OP DUTCH TT IN ASSEN

"Er komen nu vier GP's voor ons"

Op zaterdag 30 juni bestrijd Neerlands favoriet Jurgen van den Goorbergh zijn thuis Grand Prix, de Gauloises Dutch TT, op de beste motor die hij ooit op het klassieke maar veel eisende TT Circuit Assen heeft gehad. Die motor is de Proton KR3, een motor die de rechtelijn-snelheid van de MuZ V4 combineert met de hoge bochten snelheid van de Honda V-twin die Jurgen in zijn eerste jaar 500cc racen op de eerste rij wist te kwalificeren.

Deze race is belangrijk voor het team omdat men denkt dat het concept van de KR3 op banen zoals Assen helemaal tot zijn recht komt, door de vloeiende bochten die het circuit heeft komt het niet alleen op pure kracht aan maar ook op de handelbaarheid, juist de snelheid waarmee kan worden overgegaan van een rechte lijn in een bocht is een van de sterke punten van de KR3 die juist op Assen tot zijn recht zouden moeten komen.

"De nieuwe motor begint in combinatie met de rijder steeds beter te worden", aldus teameigenaar Kenny Roberts sr. "Assen is de eerste van de vier belangrijkste GP's voor ons", vervolgt Roberts. "We hebben met de motor nu een goede set-up, en er komen nu circuits waarbij die "handling" nodig hebben "The Big Four" voor ons team zijn : - Assen, Donington Park, Sachsenring en Brno. Naar deze circuits heeft het team uitgekeken. Omdat dit allemaal circuits zijn waar Jurgen zijn stijgende lijn zou moeten kunnen doortrekken. Twee weken geleden stond Jurgen op de tweede rij van de startgrid, midden tussen de rijders die al wereldfaam hebben, en dat al voor de tweede keer op rij."

Jurgen van den Goorbergh heeft voor zijn Grand Prix-race in Assen een paar voordelen. Ten eerste zijn 2-daagse testsessie van drie weken terug; tijdens deze tests heeft het team verschillende nieuwe onderdelen kunnen vergelijken waardoor men een voorsprong heeft op andere teams en datzelfde geldt natuurlijk voor gearing, vering en banden keuze. Maar misschien is de grootste winst van de test op het TT Circuit Assen nog wel het ritme gevoel. Er is op Assen maar 1 lijn als je echt hard wilt gaan. Het team hoopt dat Jurgen deze lijn snel kan herpakken met de tests in zijn achterhoofd.

JURGEN VAN DEN GOORBERGH: BREDE GLIMLACH BIJ DUTCH TT ASSEN

"We hebben 2 lange dagen op Assen getest voor de GP van Barcelona. En ik heb twee dagen kunnen glimlachen. Ik ben tijdens tests nog nooit zo snel geweest op het TT Circuit Assen, maar dat was nog niet eens de belangrijkste winst. We hebben een balans kunnen vinden in de motor en die is van belang om die ene snelle lijn die er is vast te kunnen houden. We hebben ook nog meer vermogen kunnen vinden. Ja ik kan volmondig zeggen dat die de beste motor is waarmee ik aan de start kom voor de Dutch TT op Assen. Het afgelopen weekeinde tijdens de GP van Barcelona heeft laten zien dat het 500cc veld dicht bij elkaar zit en dat velen op het podium kunnen komen, en ik hoor daar zeker bij", aldus Van den Goorbergh, die op de extra steun van persoonlijk sponsor De Graaf Contracting Technisch Uitzendbureau en van zo n 100.000 race-fans en de bomvolle speciale fanclub tribune met fans kan rekenen.


Er op vertrouwend u hiermee van dienst te zijn geweest, verblijven wij met vriendelijke groet,

TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

Postbus 150
9400 AD Assen
Netherlands

Tel. +31 - (0) 592 - 380 380
Fax +31 - (0) 592 - 356 911
Mobile +31 - (0) 6 - 534 60 621

E-mail TT-office w.lute@tt-assen.com E-mail private office delalute@wxs.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie